YouTube Vesti

PALA ŠOK PRESUDA! Jutjub više nikad neće biti isti? Sprema se DRASTIČNA CENZURA!

"Ja sam u ormaru u sedištu Jutjuba! Uskoro ću vas izvestiti o novim događanjima!", poruka je koju je okačio jedan od korisnika Tvitera koji se navodno našao na licu mesta u ovoj kompaniji gde je došlo do pucnjave.

YouTube Vesti | YouTube svet | 23.06.2018

Nova odluka Austrijskog suda, može da promeni način ponašanja na internetu i društvenim platformama.

Ovaj Privredni sud je doneo odluku da Jutjub nije tvz. neutralni provajder, pošto platforma vrši i „sortiranje, filtriranje i linkovanje sadržaja“, pa je samim tim odgovoran za kršenje autorskih prava.

U postupku u kom je austrijski TV kanal Puls 4, podneo tužbu protiv Jutjuba 2014. godine, doneta je presuda u korist tog TV kanala. Tada je tužen Jutjub pošto se na platformi pojavio sadržaj zaštićen autorskim pravima tog kanala. Ukoliko se prihvati, odluka će učiniti Jutjub pravno odgovornim za sadržaj objavljen od strane korisnika, što znači da će kompanija morati, na teritoriju EU, da strogo reguliše sav sadržaj.

Platforma će se žaliti na tu odluku u zakonskom roku, pa slučaj još nije završen. Ali, ukoliko presuda protiv Jutjuba, postane pravosnažna, ona će imati posledice na celu IT industriju, društvene platforme, možda čak i na onlajn igranje igrica, pa i celo poimanje i korišćenje interneta.Izvor: srbijadanas.com |
⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.