YouTube Vesti

Egipatski sud zabranio Youtube: Zbog videa u kom je Muhamed prikazan kao klovn i pedofil, stradalo više od 30 osoba (VIDEO)

Objavljivanje tog videa izazvalo je masovne anti-američke proteste

YouTube Vesti | YouTube svet | 20.06.2018

Najviši egipatski sud doneo je odluku da na mesec dana zabrani Youtube u toj zemlji zbog videa u kome se loše govori o islamskom proroku Muhamedu.

Tom odlukom, donetom u subotu, okončan je proces protiv amaterskog filma "Nevinost muslimana" iz 2012. godine u kome je prorok Muhamed prikazan kao klovn i pedofil, prenosi britanski Gardijan.

Objavljivanje tog videa izazvalo je masovne anti-američke proteste širom Bliskog istoka, u kojima je stradalo više od 30 osoba. Protesti su se održali i u našoj zemlji.

Pogledajte video o filmu "Nevinost Muslimana":

Kako se navodi, Vašington je pokušao da obuzda proteste navodeći da je video napravljen privatno, bez podrške zvaničnika, kao i da je zakon o slobodi govora sprečio emitovanje zapaljivog materijala.

Pogledajte video protesta u Srbiji zbog spornog filma:

Odluka najvišeg egipatskog suda je konačna i protiv nje ne može da se podnese žalba.

Gardijan prenosi da je u nedelju popodne kanal još bio dostupan u Egiptu.Izvor: Telegraf.rs/Tanjug |
⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.