IT Svet

Poznato zbog čega Srbi sinoć nisu mogli da GUGLAJU I KORISTE JUTJUB: Problemi još uvek nisu skroz otklonjeni!

Iz kompanije navode da je u toku istraga šta je moglo da uzrokuje nastanak problema, prenose britanski mediji

IT Svet | IT SVET | 04.06.2019

Kompanija Gugl potvrdila je danas da je u nedelju došlo do sporadičnih prekida servisa zbog zagušenja mreže, zbog čega neko vreme nisu radile društvene mreže Snepčet, Jutjub i Gugl.
 

U toku trajanja problema, korisnicima društvene mreže nisu bile dostupne ili su sporo radile, a najveći nivo zagušenja mreže bio je u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Kompanija Gugl je identifikovala problem na Gugl Klaudu navodeći da su korisnici mogli da vide spore performanse ili greške koje se ponavljaju tokom trajanja problema.

 

- Naš tim inženjera završio je prvu fazu smanjenja problema i sada rade na drugoj fazi nakon koje očekujemo da se sve vrati u normalu - poručili su iz kompanije.

Neposredno nakon prekida rada objavljena je i mapa na kojoj se vidi u kolikoj meri i gde je najviše pogođenih korisnika.

 

Korisnici u Srbiji i celokupnoj Evropi takođe su osetili posledice ovog pada sistema i nije im bio omogućen pristup Jutjub platformi, kao ni ostalim Gugl servisima, poput Džimejla, Snepčeta, Gugl Drajva i mnogih drugih.