Vesti o Youtuberima

Epic Games tužio jutjubera zbog Fortnite cheat-ova

Brojni cheat-eri su odavno postali mete tima iz Epic Games, ali ovoga puta je jedan od poznatijih jutjubera izvukao deblji kraj.

Gaming, Vesti o Youtuberima | YouTube svet | 25.10.2018

Naime, razvojni tim je podneo tužbu protiv jutjubera Brandon Lucas-a, bolje znanog kao Golden Modz, kao i njegovog čestog partnera Colton Conter-a, znanog kao Excentric, zbog korišćenja i prodavanja cheat-ova.

 

Lucas, koji ima preko 1.7 miliona pretplatnika, je navodno prekršio Digital Millenium Copyright Act, prekršio ugovor i učestvovao u "nezakonitom ometanju" time što je postavljao video materijale i prodavao alate za cheat-ovanje u Fortnite-u putem svog websajta.

Conter je ponekada učestvovao u tim video materijalima.

 

Epic je tražio od YouTube da povuče nekoliko video snimaka, dok je Lucas u međuvremenu tvrdio da je nevin, navodeći da nije video svoje ponašanje kao problematično, a uz to je i naveo da drugi producenti video sadržaja na YouTube-u rade istu stvar.

Ukoliko Epic Games-u ovo pođe za rukom, Lucas i Conter bi pretpreli znatne finansijske probleme.

 

Advokati Epic-a žele da se profit cheat-era "oduzme istog trenutka" uz dodatnu naplatu za štetu i troškove suda.⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.