Gaming

Igrače brine da Fortnite igra postaje pretrpana

Nakon što je popularnost Fortnite Battle Royale igre praktično eksplodirala u kratkom periodu, developeri Epic Games studija su se fokusirali na redovna ažuriranja. Ovo je, prema navodima nekih igrača, dovelo do toga da igra bude zatrpana prevelikim brojem predmeta. Svakako, ima igrača koji vole boogie-bombe, navođene projektile, daljinske eksplozive ili platforme za lansiranje, ali za one igrače koji preferiraju više racionalniju igru, Fortnite je postao glomazan.

Gaming | 23.04.2018

Nakon što je popularnost Fortnite Battle Royale igre praktično eksplodirala u kratkom periodu, developeri Epic Games studija su se fokusirali na redovna ažuriranja. Ovo je, prema navodima nekih igrača, dovelo do toga da igra bude zatrpana prevelikim brojem predmeta. Svakako, ima igrača koji vole boogie-bombe, navođene projektile, daljinske eksplozive ili platforme za lansiranje, ali za one igrače koji preferiraju više racionalniju igru, Fortnite je postao glomazan.

Fortnite je, u osnovi, igra o tome kako da ostanete "last man standing" i konstruišete stvari. Ovo su praktično Hunger Games sa opcijom građenja i konstruisanja, uz neobične predmete kao što su: kostimi od žbunja, prenosive granate i navođeni projektili. Skoro svake druge nedelje, Epic uvodi neku novu, neobičnu stvar o kojoj svi pričaju. Ponekad, ta nova stvar donosi nijansu zabave u igru, dok nekada dodaje malo previše haosa. 

Fortnite dropovi su randomizovani, što znači da je balans snage predmeta nezgodna tema. Dva podjednako uparena igrača možda neće imati istu vrstu RNG sreće. Sa druge strane, kada se oružja koja "ruše" balans igre pojave u kasnijim delovima igre, igrači koji su više upoznati sa mehanikom igre i funkcijama oružja će imati prednost nad ostalim igračima.

Samo nekoliko meseci nakon objave Fortnite Battle Royale igre, glasna manjina igrača je počela da se žali da u igri ima previše stvari i zbog toga je Fortnite endgame teško izbalansirati. Kada igrači ostanu živi dovoljno dugo, dobijaju pristup retkim oružjima, koja su ekstremno moćna. Ovom oružju i predmetima je nekada teško suprotstaviti se. Igrači tvrde da je igri potrebno više balansiranja oružja - što je teško kada se Epic Games odluči na to da uvede neke nepoznate faktore koji mogu da budu superiorni.

Na internetu i forumima već postoji veliki broj tema i threadova koji postavljaju pitanja da li je Fortnite previše zatrpan predmetima, a veliki broj igrača na ovo glasno odgovara sa "ne". Prema njihovom mišljenu, sve što Epic Games radi jeste da održava igru svežom. Pored ovoga, igrači ističu da ukoliko niste dovoljno kompetitivni protiv malo haosa sa kojim se susretnete, onda i niste neki Fortnite igrač.

Fortnite je prigrlio haos, ali on nije frustrirajući i previše ozbiljan. Epicova posvećenost tome da igru zadrži dinamičnom, znači da uvek postoji šansa da će biti predstavljeno oružje koje povećava šanse igrača za pobedu.

Takođe, važno je napomenuti i da ova redovna ažuriranja sadržaja održavaju igru zanimljivom za ogromnu populaciju YouTubera i Twitch streamera, koji uvijek imaju nove stvari od kojih mogu da naprave video.

Predstavnik Epic Games-a je na temu pretrpanosti i balansa igre odgovorio: "Mi uvek možemo da predmete stavimo u trezor i koristimo ih po potrebi. Smatramo da će ovo igru održati svežom, ali će nam dati vremena da preradimo predmete bazirano na povratnim informacijama igrača, ili ukoliko mi smatramo da su potrebne neke izmene".
   PC igre koje jedva čekamo zaigrati!

  2017. godina je već nekoliko meseci iza nas. Za prošlu godinu svakako možemo reči kako je bila plodna i unosna, i u pogledu konzola i gamerskih gadgeta i naravno u pogledu igara, bilo da se radi o igrama za konzole ili pak za osobna računala. Što je ono što nas očekuje u novoj, 2018. godini?...

  Hilton Panama hotel je raj za gejmere (video)

  Ako se ikada zadesite u Panama Sitiju, ovaj grad ima dosta turističkih atrakcija koje može da ponudi - prelepe plaže, istorijske objekte, živopisan centar grada i drugo. Međutim, ukoliko niste neko koje zainteresovan za aktivnosti na otvorenom, možda ćete uživati u boravku u ovoj udobnoj hotelskoj s...

  OVO JE ONO ŠTO SMO ČEKALI! Fortnite uskoro dobija novo vozilo sa kojim možete probijati zidove!

  Nije da su nam dosadili, ali ATK vozila koja su se pojavila sa početkom pete sezone jednostavno ne pružaju dovoljno zabave kada uskočimo u njih, sem brže tranzicije do željene lokacije tokom meča, kao i eventualnog kompletiranja izazova koji zahtevaju skakanje sa platformi....

  Grand Theft Auto V je sadržaj sa najvećom zaradom ikada

  Od objave GTA V, kontroverzni naslov se prodao u više od 90 miliona primeraka, što je ekvivalentno ogromnoj zaradi od 6 milijardi dolara. Ova brojka prevazilazi bilo koji film, album, knjigu ili bilo koju drugu video igru sve do danas....

  Očekuje se rast cena grafičkih karti u dolazećem tromesečju

  Analitičari Mizuho Financial Groupa iz Japana očekuju rast cena grafičkih kart u tromesečju koje nas očekuje. Nvidia će ostvariti veliki rast potražnje GPU-ova u dolazeća tri meseca, a moguće je da će potražnja prevazići predviđanja kompanije za 30 do 50 procenata. Ovakvi rezultati se uglavnom oče...