IT Svet

Tvorci čuvene igrice FORTNITE kupili su SRPSKI studio 3Lateral!

Proizvođači trenutno najpopularnije igre na tržištu svoju novu investiciju pronašli su u Srbiji gdje su kupili tvrtku 3Lateral.

IT Svet, Gaming | 24.01.2019

Novosadska firma 3Lateral, poznata po fascinantnoj tehnologiji realistične animacije i modeliranja lica, od danas službeno pripada tvrtki Epic Games, tvorcima Fortnitea. Nije poznat iznos s kojim je 3Laterala došao u vlasništvo Epic Gamesa, ali se zato zna da će se u Srbiji ubuduće “kovati” budućnost Unreal pokretača. Za ovu regiju to će ujedno značiti i veću mogućnost za privlačenje novih talenata, odnosno otvaranja novih radnih mjesta.
 

Ove dvije firme zajedno surađuju već četri godine. Njihov prvi projekt bio je kratki animirani film “A Boy & His Kite”, a najpoznatiji rezultat suradnje nastao je u igri Hellblade: Senua’s Sacrifice. 3Lateral je od tada postao jedna od najvažnijih kompanija specijaliziranih za polje digitalizacije ljudskog lica.
 

Kako je to u animiranju, pogotovo kod videoigara, najteži aspekt u postizanju potpune realističnosti, nije krivo reći da će srpski ogranak Epica biti ključan za budućnost grafike u videoigrama i filmovima.

 Izvor: hcl.hr |