IT Svet

Očekuje se rast cena grafičkih karti u dolazećem tromesečju

Analitičari Mizuho Financial Groupa iz Japana očekuju rast cena grafičkih kart u tromesečju koje nas očekuje. Nvidia će ostvariti veliki rast potražnje GPU-ova u dolazeća tri meseca, a moguće je da će potražnja prevazići predviđanja kompanije za 30 do 50 procenata. Ovakvi rezultati se uglavnom očekuju zbog pojačane potražnje za grafičkim kartama koje će se koristiti u rudarenju kriptovaluta, što će značajno pojačati prodaju GTX 1060 i 1070 modela. S druge strane, počinje da se oseća značajna nestašica DRAM memorije za video karte. Istraživačka firma IC Insights već prognozira povećanje cena od 40%, što će doneti najveće povećanje cene ovog tipa ikada. OEM proizvođači već osećaju efekte ovih promena, a efekti će uskoro stići i do kupaca u maloprodajnim kanalima. Na kraju, krajnji kupci će biti ti koji će najviše osetiti promene. Nvidia nije jedina koja će biti pogođena ovim promenama na tržištu, jer su rudari kriptovaluta već odložili objavu AMD Vega proizvoda.

IT Svet | IT SVET | 26.09.2017

Analitičari Mizuho Financial Groupa iz Japana očekuju rast cena grafičkih kart u tromesečju koje nas očekuje. 

Nvidia će ostvariti veliki rast potražnje GPU-ova u dolazeća tri meseca, a moguće je da će potražnja prevazići predviđanja kompanije za 30 do 50 procenata. Ovakvi rezultati se uglavnom očekuju zbog pojačane potražnje za grafičkim kartama koje će se koristiti u rudarenju kriptovaluta, što će značajno pojačati prodaju GTX 1060 i 1070 modela.

S druge strane, počinje da se oseća značajna nestašica DRAM memorije za video karte. Istraživačka firma IC Insights već prognozira povećanje cena od 40%, što će doneti najveće povećanje cene ovog tipa ikada.

OEM proizvođači već osećaju efekte ovih promena, a efekti će uskoro stići i do kupaca u maloprodajnim kanalima. Na kraju, krajnji kupci će biti ti koji će najviše osetiti promene. Nvidia nije jedina koja će biti pogođena ovim promenama na tržištu, jer su rudari kriptovaluta već odložili objavu AMD Vega proizvoda.
 ⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.