YouTube Vesti

Overwatch: YouTube pod lupom Blizzarda zbog neprimerenih igrača

Jeff Kaplan se već oglasio po tom pitanju u developer update-u prošlog septembra, kada je obrazložio da su radovi na mapama i dodacima usporeni kako bi se stupilo u borbu protiv problematičnih igrača.

YouTube Vesti, Gaming | YouTube svet | 02.02.2018

Tim iza igre Overwatch se i dalje susreće sa problemom neprikladnog ponašanja igrača.

Jeff Kaplan se već oglasio po tom pitanju u developer update-u prošlog septembra, kada je obrazložio da su radovi na mapama i dodacima usporeni kako bi se stupilo u borbu protiv problematičnih igrača.

U novom video materijalu, Kaplan napominje da je kompetitivna igra poboljšana, kao i da igrači sve češće prijavljuju neprikladno ponašanje i samim tim pomažu ekosistemu igre.

Međutim, kec u rukavu tima na čelu sa Kaplanom jeste pronalaženje toksičnog ponašanja koje je "upload-ovano sa društvene web sajtove poput YouTube-a" i kažnjavanje naloga tih igrača.

"Kao što znate, nedavno smo dodali mogućnost prijavljivanja ljudi za naše igrače putem konzola, i to je donelo sjajne rezultate," navodi Kaplan.

"Takođe smo dodali uzbune za one koji će uskoro biti suspendovani, ili banovani koje će im napomenuti da je njihovo ponašanje neprihvatljivo, kao i da ukoliko nastave da budu prijavljivani od strane ostalih igrača ili pak primećeni od strane nas iz Blizzard-a, upašće u nevolju."

Nakon implementiranih metoda, Kaplan i ostatak tima su primetili da su "neprijatni incidenti u chat-u" redukovani u Overwatch kompetitivnoj igri za oko 17 procenata.

"Zadovoljni smo tim rezultatima, vraćamo veru u sistem, i konačno ostavljamo veliki trag za zajednicu igrača. Znamo da te brojke nisu velike kolike bi trebale biti. Znamo da problem nije rešen i da stvari nisu savršene, ali sve postaje mnogo bolje, i pregršt inicijativa koje teku unutar Blizzard-a počinju da daju promene."Izvor: pcaxe.com |
⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.