YouTube Vesti

Jutjub zahteva od kanala 10 000 pregleda da bi mogli da monetizuju klipove

U pokušaju da uzvrati udarac nelicenciranim re-uploderima popularnih video snimaka jutjub uzvraća udarac uvođenjem “freebooting” politike.

YouTube Vesti | YouTube svet | 07.04.2017

U pokušaju da uzvrati udarac nelicenciranim re-uploderima popularnih video snimaka jutjub uzvraća udarac uvođenjem “freebooting” politike. Jutjub uvodi limit sa postojećim partner programom. Počevši od šestog aprila, poznati video sajt YOUTUBE više neće emitovati reklame na kanale koji imaju manje od 10 000 ukupnog prikaza na sav sadržaj kanala. Dakle svi novi kanali više neće moći da monetizuju svoje klipove dok ne sakupe minimalno 10 000 ''lifetime'' pregleda.

 

Ariel Bardin PR jutjuba je napomenuo da će na ovaj način na hiljadu kanala koji lažno re-uploaduju sadržaj biti uhvaćeno i suspendovano sa jutjuba. Sada, zahvaljujući novoj politici, svi oni koji krše orava će imati manje podsticaja da ukrade sadržaj, jer oni neće biti u stanju da brzo zarade u periodu od kada su ukrali viralni video jer je velika verovatnoća da će se u međuvremenu njihov kanal biti zatvoren.

 

Ovo može izgledati da jutjub kažnjava kanale koji tek počinju, ali je iznos prihoda od reklama generisanih od 10.000 prikaza jako mali. To je mala cena koju treba platiti da bi freebooters delovao kao nešto pozitivno i zaštitio kreatore. Ovaj novi prag nam daje dovoljno informacija da se utvrdi validnost kanala ", napisao je Bardin. "Takođe nam omogućava da potvrdimo da li je kanal prati naše smernice zajednice i politike oglašivača. " 

 

Šta vi mislite o ovoj odluci , da li je ispravna ili ne?Izvor: http://www.tubefilter.com |