IT Svet

Video servis Vidme prestaje sa radom

Nakon četiri godine postojanja, video platforma Vidme je odlučila da se povuče, a kao glavni razlog navode da nisu u stanju da se takmiče sa konkurencijom poput Google-a, i Facebook-a.

IT Svet | IT SVET | 18.12.2017

Nakon četiri godine postojanja, video platforma Vidme je odlučila da se povuče, a kao glavni razlog navode da nisu u stanju da se takmiče sa konkurencijom poput Google-a, i Facebook-a.

Obustavljena je mogućnost upload-ovanja, kao i kreiranja novih naloga, dok će postojeći video materijali i dalje moći da se prate i export-uju putem Vidme-ovog Video Manager-a, do 15. decembra u podne, kada će biti trajno uklonjeni sa servera, a ujedno i kada se i gasi sam servis.

Uz to, sve plaćene Vidme pretplate će biti suspendovane, a subscriber-only materijalima će ekskluzivno moći pristupiti samo vlasnici istih.

Verifikovanim kreatorima će svaka zarada biti isplaćena u roku od 60 dana.

"Nakon pažljivog razmatranja, Vidme tim se odlučio za tešku odluku da obustavimo Vidme sajt, kao i aplikacije." - navodi između ostalog suosnivač Warren Shaeffer. "Počeli smo Vidme 2014. godine, sa misijom da pomognemo sledećoj generaciji zabavljača koji bi pronašli svoju publiku i zaradili."

Kreatori Vidme su svoju platformu opisali kao spoj Reddit-a i YouTube-a. "Nažalost, nismo videli put ka održivosti kao nezavisna VOD platforma pored konkurencije koju drže Google i Facebook." - dodaje Shaeffer.

Međutim, tim još uvek poseduje dovoljnu količinu resursa za novi proizvod koji bi trebalo da se pojavi sledeće godine. U međuvremenu, pregovori traju sa kompanijom koja je "fokusirana na kreatore" koja bi otkupila Vidme-ovu tehnologiju u nekoj novoj formi u budućnosti.⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.