Google donosi blockchain tehnologiju na cloud


IT Svet  | 24.07.2018
Ocena: (5)Google je nedavno najavio partnerstvo sa startapom Digital Asset, koji se bavi kreiranjem alata za blockchain aplikacije, što će predstavljati, novo partnerstvo između te dve kompanije.

Kada su cloud servisi u pitanju, blockchain aplikacije bi korisnicima mogle da omogućavaju da u okviru ovih servisa sačuvaju više podataka, a za manje novca.

Google je tako najavio i da će korisnici njegovih cloud servisa uskoro moći da testiraju mogućnosti DTL(distributed ledger technology) okvira, a preko Digital Asset i BlockApps, ali još uvek nije jasno da li će korisnici imati pristup odgovarajućem softveru, Kompanija je najavila i open-source integracije za aplikacije koje se baziraju na blockchain platformama Hyperledger Fabric i Ethereum, te će se nove opcije pojaviti u okviru Google Cloud Product prodavnice do kraja godine.

Google se za blockchain interesuje već nekoliko godina, te je bio drugi najveći investitor u ovu tehnologiju, a u periodu između 2012. i 2017. godine, a posle japanske kompanije SBI Holdings.

 

 SLIČNE OBJAVE

VAŠI KOMENTARI
avatar