IT Svet

Google donosi blockchain tehnologiju na cloud

Google je nedavno najavio partnerstvo sa startapom Digital Asset, koji se bavi kreiranjem alata za blockchain aplikacije, što će predstavljati

IT Svet | IT SVET | 24.07.2018


Google je nedavno najavio partnerstvo sa startapom Digital Asset, koji se bavi kreiranjem alata za blockchain aplikacije, što će predstavljati, novo partnerstvo između te dve kompanije.

Kada su cloud servisi u pitanju, blockchain aplikacije bi korisnicima mogle da omogućavaju da u okviru ovih servisa sačuvaju više podataka, a za manje novca.

Google je tako najavio i da će korisnici njegovih cloud servisa uskoro moći da testiraju mogućnosti DTL(distributed ledger technology) okvira, a preko Digital Asset i BlockApps, ali još uvek nije jasno da li će korisnici imati pristup odgovarajućem softveru, Kompanija je najavila i open-source integracije za aplikacije koje se baziraju na blockchain platformama Hyperledger Fabric i Ethereum, te će se nove opcije pojaviti u okviru Google Cloud Product prodavnice do kraja godine.

Google se za blockchain interesuje već nekoliko godina, te je bio drugi najveći investitor u ovu tehnologiju, a u periodu između 2012. i 2017. godine, a posle japanske kompanije SBI Holdings.