Creepypasta

Šta je deep i dark web, lista linkova za pristup i kako im pristupiti! (FOTO,VIDEO)

Većina korisnika internet koristi kako bi pretražila neke vesti, proverila e mail, surfovala facebookom i slično, medjutim DEEP WEB je mnogo više od toga, ovo su linkovi za pristup DEEP I DARK webu.

Nauka i Tehnologija, Creepypasta | Misteriozne teme | 05.02.2018

Većina korisnika koristi internet na dosta predvidljiv način: otvaraju najdraže sajtove kao što su Facebook, Twitter, YouTube, nekoliko blogova , nekoliko portala sa vijestima (kao što je naš Mmedia Portal) i to je to. Naziv za ovaj die interneta je “surface web” (ili “površinski internet” ako preferirate naše izraze) i pod ovim nazivom se obično misli na stranice koje su ulistane u rezultatima pretrage na internet tražilicama (kao što je Google, Yahoo!, ili ne-daj-bože Bing). Međutim, za one koji malo dublje istražuju internet, na internetu se može pronaći mnogo više od toga.

 


 

Šta je DEEP WEB?
 

Deep web je pojam koji obuhvata sve što Google i ostale internet tražilice ne indeksiraju (tj. ubace u svoje rezultate). Ovo može da bude nešto trivijalno sa čime smo se svi susreli, poput komentara na forumu kojima mogu prisustvovati samo prijavljeni korisnici, Facebook objava koje su postavljene tako da ih mogu vidjeti samo prijatelji, privatni YouTube sadržaji kojima mogu pristupiti samo oni kojima je proslijeđen link i slično. U zemljama koje više svojih biznisa vode preko interneta, to mogu da budu akademski članci koji zahtijevaju plaćanje supskripcije da bi im pristupili ili nešto bilo šta slično.

 


Šta je DARK WEB?Dark web je jedna mala količina sadržaja na deep web-u koji služi za promociju ili distribuciju ilegalnih aktivnosti. Pošto su mnoge stvari u svetu ilegalne, tako postoji i mnogo različitih oblasti kojima se bave. Prostitucija, angažovanje plaćenika i krijumčarenje ilegalnih supstanci (poput droge) su samo neki od njih. Web sajtovi koji omogućavaju ovakve radnje su većinom sakriveni iza .onion web domena kome je moguće pristupiti koristeći Tor Browser. Naravno, postoji mnogo različitih opravdanih situacija zbog koje biste željeli da budete anonimni na internetu, ali Tor Browser kao konsekvenca svojih mogućnosti služi i za pristupanje ilegalnim sadržajima. Naravno, postoje mnogi legalni servisi kojima je moguće pristupiti koristeći .onion domenu i ilegalne radnje nisu razlog zašto .onion adrese postoje, već samo još jedna konsekvenca mogućnosti.

 

U čemu je privalčnost .ONION domena?

 

Trenutno ne postoji internet tražilica koja služi za pretraživanje .onion domena. Do njih se dolazi većinom dijeljenjem domene (kao što sam ja uradio u prošlom paragrafu) sa potencijalnim zainteresovanim osobama. Pored toga, .onion domenama, za razliku od .com, .org, .net, .rs i ostalih poznatijih domena, je teško saznati ko je vlasnik, a zbog načina na koji Tor radi, teško je otkriti i gdje se server tačno nalazi, mada ukoliko njegov vlasnik nije ekstremno pažljiv, to nije nemoguće.

Najpoznatiji primjer ilegalnog biznisa koristeći .onion domen jeste svakako sajt pod nazivom Silk Road. Ovaj sajt je ugašen, a njegov vlasnik uhvaćen i osuđen. Međutim, dok je radio, služio je kao mjesto za online kupovinu (kao što su eBay, Amazon, Pik i Limundo) na kojem ste mogli da naručite ilegalne supstance (poput poručivanja kokaina) ili radnje (poput angažovanja ubice).

Da ovaj vid biznisa svakako može dobro da se razvije govori podatak da je njegov vlasnik uspio da zaradi oko 110 miliona dolara u toku 26 mjeseci koliko je sajt bio u funkciji. Ukupna vrijednost transakcija obavljenih preko Silk Road-a se procjenjuje na 1,2 milijarde. Njegov vlasnik je profitirao tako što je uzimao mali procenat od svake transakcije. Uzimajući sve ovo u obzir, lako je doći do zaključka da se može zaraditi ogromna količina novca koristeći legalne tehnologije na ne baš legalan način.

 

 

Kako se pristupa DEEP WEB-u?

-Potreban vam je TOR pretraživač.
-Nakon istalacije tor preraživača preko istog uz pomoć DuckDuckGO tražilice počnite prataživati sajtove sa onion domenom, sajtove sa onion domenom možete naći tako što unesete neke ''ILEGALNE'' ključne reči, koje će Vas dovesti do neke od ILIGALNIH web sajtova.
-Potoji takođe i tražilica pod nazivom GRAMS, sličba je googlu a ima ulogu kao DuckDuckGo, samo što je specijalizovana za pretagu narkotika.

 


 

LINKOVI ZA PRISTUP DEEP WEBU:
 

-Ako se mučite oko pronalaženja linkove sa onion domenom koji će Vas odvesti na deep web, evo mi Vam ostavljamo neke, nemojte zaboraviti da LINKOVIMA pristupite ISKLJUČIVO preko TOR PTRETRAŽIVAČA, nemojte koristiti CHROME, MOZILU , OPERU ITD... već samo TOR!. Ispod u temi na forumu se nalaze linkovi, budite na oprezu.


Foto: google.com | Video: Youtube / Mmedia Mreža
⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.
avatar
Sadet
Spam
  • +1
ovo baš zanimljivo gledam već 10 put odlićan video samo zajebano,što mora javno da se vidi
  • 23.02.2018