Monetizacija Sadržaja

Najbolji načini za MONETIZACIJU sajtova, blogova, foruma i AdSense ALTERNATIVA.

Znamo svi da sajtovi mogu biti jako dobro profitabilni ako se iskoristi pažaljivo marketing prostor na njima. U ovom postu vam predstavljam najbolje sajtove za monetizaciju sajtova, blogova i foruma.

Monetizacija Sadržaja, Online Zarada - Blog | Online Zarada | 02.02.2018

Znamo svi da sajtovi mogu biti jako dobro profitabilni ako se iskoristi pažaljivo marketing prostor na njima. U ovom postu vam predstavljam najbolje platforme za monetizaciju sajtova, blogova i foruma.

 

#1 Google AdSense

Adsense je najbolja platforma za monetizaciju bez premca, jer osim što zarađujete kada neko klikne na Vašu reklamu, isto tako zarađujete na svakih hiljadu impresija reklame. Svakako da ćete ADSENSNOM ostvariti najbolju zaradu u odnosu na sve druge platforme, problem kod ove platforme je što je vrlo rigorozna što se sadržaja tiče, pa ako Vaš sadržaj krši bilu koju smernicu, a imaju ih jako puno nećete moći da monetizujete sajt. Ako Vam je ADsense povezan sa YouTube platformom, onda da bi ste je povezali i sa sajtom potrebno je da nadogradite svoj adsense, a ne da otvarate novi jer korišećenje VIŠE ADSENSE naloga je zabranjeno, pa su ovo najčešće greške koju ljudi naprave i onda dođe do suspenzije. Više o ADSENSU OVDE. Isplate idu preko deviznog računa direktno.

 

#2 MediaVenus

Svakako da alternativa za AdSense postoji, pa Vam na drugom mestu predstavljam NATIV platofromu MediaVenus, koja nije klasična platforma kao AdSense već NATIV PLATFORMA. Nativ reklame postaju sve popularnije upravo zbog njihove visoke cene po kliku osim toga ove reklame imaju visoki uticaj na korisnike zbog njihovih clickbait naslova, pa je samim tim i primamljivost da neko klikne njih veća. MediaVenus je pravi izbor za sve koji imaju blogove i sajtove sa raznovrsnim sadžajem kao što su vesti i postovi. VIŠE O MEDIA VENUS PLATFORMI OVDE. Isplate idu putem paypala, deviznog računa, direktno na VISA karticu, webmoney .

 

#3 AdNow

AdNow je potpuno ista pričao kao i MediaVenus, osim što je MediaVenus možda za nijansu bolju, ali AdNow je takođe dobar isto je nativ reklamna mreža i isplata takođe ide preko paypala. deviznog računa, webmoneya .... Razlika izmedju MediaVenus i AdNow mreže je ta što su kod MediaVenus platforme reklame za nijansu više plaćene od AdNow-a. Više o AdNow platformi možete videti ovde.

 

#4 VergeAds

VergeAds je nešto sasvim drugačije i to što je na ćetvrtom mestu to je samo zato što je nešto drugačije ali je generalno sjajna google adsense alternativa. Sa ovom platforom monetizujete vaš sajt tako što ova oglasna mreža emutije preroll reklame na Vašim video sadržajima. Primer ako vaš sajt/blog/forum sadrži neki video sadržaj napr. sa YouTube ili bilo kog drugog video servisa platforma će to prepoznati i kada neko pokuša da pusti taj video pojaviće se prvo pre-roll video reklama u trajanju od 10-15 sekundi koja se može preskočiti, od prilike potpuno isto kao što youtube emituje reklame. Ova platforma ugranjom jednostavnog koda u Vaš sajt vam monetizuje sav video sadržaj koji imate na sajtu i to nije sve, ako želite da se reklame u određenim intervalima pojavljuje i van video sadržaja na sajtu napr. kada neko poseti određenu stranicu na vašem sajtu ili bilo šta na sajtu možete podesiti da se reklama pojavi. Isplate idu na tri platna procesora medju kojima je i paypal, a ono što je najbolje od svega reklame su visoko-plaćenje. Više o VergeADS-u OVDE. Reklame su vrlo privlačne i lepe.