Gaming

Jedna od najvećih gaming zajednica je pukla!

Razlaz Activision i Bungie kompanija i zvanično objavljen. Izgleda da lošem početku godine za Activision prosto nema kraja, jer se negativne vesti samo ređaju jedna za drugom. Najnovija je da je Bungie raskinuo sve veze sa njihovim izdavačem, odnosno Activision-om, i pri tome zadržava vlasništvo nad Destiny franšizom, tako da će ubuduće moći da nastavi da pravi igre u Destiny svetu i objavljuje ih samostalno ili preko drugog izdavača.

Gaming | 12.01.2019

Izgleda da lošem početku godine za Activision prosto nema kraja, jer se negativne vesti samo ređaju jedna za drugom. Najnovija je da je Bungie raskinuo sve veze sa njihovim izdavačem, odnosno Activision-om, i pri tome zadržava vlasništvo nad Destiny franšizom, tako da će ubuduće moći da nastavi da pravi igre u Destiny svetu i objavljuje ih samostalno ili preko drugog izdavača.

 

Bungie je sa Activision-om sarađivao preko osam godina, a oni bolje upućeni znaju da su ovo prilično radosne vesti za sve u Bungie studiju, koji ima istoriju ne baš sjajnih odnosa sa svojim sad već bivšim izdavačem, pre svega zbog toga što ih je Activision pritiskao na nerealni tempo izbacivanja velikih ekspanzija na svakih godinu dana, što je dovodilo do zamora i štancanja ne preterano kvalitetnih stvari za Destiny 1 i 2.

 

Izvori portala Kotaku, koje je preneo Play! Zine, kažu da se u Bungie prostorijama slavilo i da je čak otvoren i šampanjac, kako bi se obeležilo odvajanje, pogotovo što je poslednja so na ranu bila negativna reakcija Activision deoničara na zaradu od Destiny 2 ekspanzije Forsaken, koju fanovi smatraju do sada verovatno najboljim Destiny sadržajem ikada.