", "url" : "/blog/neverovatna_ispovest_momka_koji_je_postao_vampir/2016-09-09-42", "publisher" : { "@type" : "Organization", "name" : "Mmedia Mreža", }, "aggregateRating" : { "@type" : "AggregateRating", "ratingValue" : "5", "bestRating" : "5", "worstRating" : "0", "ratingCount" : "1" } }

Legende i Mitovi

Neverovatna ispovest momka koji je postao vampir

| 08.09.2016

Kaže da na njega ne utiče beli luk i da može normalno da se šeta na suncu
Britanac Vlad Tepeš Tame(25) iz Blekburna otvoreno priča o maltretiranju koje svakodnevno doživljava zbog svog životnog izbora da bude vampir.

Promenio je čak i svoje ime kako bi se prijatnije osećao. Vampir je već 13 godina, i spava u kovčegu koji je napravljen po njegovim merama. Umesto ljudske, pije svinjsku i kravlju krv. Kaže da beli luk nema efekta na njega, i da je srećan što može da šeta po suncu.

Svakodnevno zlostavljanje koje trpi zbog svog načina života, poredi sa gotičarkom Sofi Lankaster, koja je ubijena 2007. godine.

 

– Jednom sam sa dva prijatelja otišao u pab na piće. Ubrzo mi je prišao jedan čovek i otvoreno me pitao da li su me zlostavljali u detinjstvu, pa danas ovako izgledam. Osećao sam se tako postiđeno što me je potpuni stranac pitao tako ličnu stvar zbog mog načina života. Svi imaju svoja uverenja i mislim da ne bi trebalo da budem osuđivan zbog svojih. Mogu da budem vampir, ali želim da me tretiraju kao sve ostale – kaže odlučno Vlad.

 

Silvija Lankaster, majka ubijene Sofije, poznaje Vlada i podržava ga. Smatra da je maltretiranje koje trpi nepotrebno i suvišno.

 

Vlad se za vampirizam zainteresovao kao tinejdžer. Seća se da je šetao psa u Galveju, Irska, kada jevideo grupu čudno obučenih devojaka u šumi. Mislio je da su zombiji i pobegao je.

Sledeći put kada je naišao na njih, primile su ga u svoju grupu. Tada je postao vampir.

– Biti vampir znači da verujem da imam živo telo, ali mrtvu dušu. Mislim da ima mnogo predrasuda o vampirima zbog modernih filmova i knjiga. Recimo, spavanje u mrtvačkom kovčegu je opciono, ali ja to radim jer osećam da je ispravno. Biti vampir je teško, i naravno da postoje svakodnevne prepreke i prpoblemi. Ali srećan sam svojim izborom – kaže Vlad.

 | Video: http://cdn.tf.rs/2016/08/10/Vampir--620x350.jpg
test.