YouTube Vesti

Tuže Facebook, Google, Twitter i YouTube jer šire veliku opasnost zbog koje stradaju ljudi

Bez optuženih kompanija Twitter, Facebook i Google, ekstremni razvoj Islamske države u jednu od najstrašnijih terorističkih grupa ne bi bio moguć - navodi se u saopštenju koje prenosi "Los Anđeles tajms"

YouTube Vesti, IT Svet, Društvene mreže | YouTube svet | 25.12.2017

Porodice žrtava terorističkog napada u San Bernardinu u američkoj državi Kalifornija podnele su tužbu protiv društvenih mreža Twitter i Facebook, kao i protiv Google-a i Yahoo-a zbog pružanja mogućnosti širenja terorističke ideologije, preneli su kalifornijski mediji.
 

Bez optuženih kompanija Twitter, Facebook i Google, ekstremni razvoj Islamske države u jednu od najstrašnijih terorističkih grupa ne bi bio moguć - navodi se u saopštenju koje prenosi "Los Anđeles tajms".

Članovi porodica žrtava navode da je Islamska država putem socijalnih mreža direktno uticala na napade terorista, čak i kada oni koji su izvršili napad nisu bili u direktnom kontaktu sa terorističkom organizacijom, prenosi "Sputnjik".

Teroristički napad u San Bernardinu, koji su izveli Rizvan Faruk i njegova supruga Tašfen Malik, desio se 2. decembra 2015. godine. Napadači su ubijeni, a istražiooci su prilikom pretresa tela pronašli Malikove poruke na Facebooku, u kojima on pruža podršku džihadu i zaklinje se na vernost lideru Islamske države Abu Bakr Bagdadiju.Izvor: telegraf.rs |