YouTube alati i saveti

Kako da podesite NIGHTBOT-a (FOTO, DETALJNO UPUTSTVO)

Nightbot je jedan od popularnijih bot klijenata koji Vam reguliše chat tokom stimovanja na platformama kao što su youtube i twich.

YouTube Vesti, YouTube alati i saveti | YouTube svet | 08.12.2019

Nightbot je robot za ćaskanje koji omogućava da automatizujete ćaskanje strima uživo uz moderiranje i razne dodatne funkcije.
 

Kako se podešava NIGHTBOT za YOUTUBE CHAT?

-Prvo morate se ulogovati na sajt NIGHTBOTA ovde, preko Vašeg youtube kanala, prihavtite se i prihvatite ovlašnje da nightbot može upravljati vašim chatom.

-Sledeći korak je da nightbot-a dodate kao moderatora na vaš kanal, to radite na sledeci nacin. Udjite u  STUDIO ZA AUTORE, podešavanja pa u zajednicu slika ispod:-Sada treba da dodate link nightbota u vaše moderatore kopirajte ovaj link: https://www.youtube.com/channel/UCSvjQBDgYDB5TGVmCZObcwA i nalepite ga u polje MODERATORI. Sada je nightbot Vaš automatizovani moderator, ali morate ga prvo podesiti.
 

Podešavanje NIGHTBOTA:

Nightbot ima jako puno mogućnosti pa hajmo jednu po jednu da Vam objasnim:
-Commands: Ova opcija omogućava da kada neko na catu upiše određenu reč nightbot mu odgovori ono što ste Vi unapred napisali.-Giveaways Vam omogućava da nightbot random izabere korisnika sa chata na osnovu zadatih parametara, napr. da izabere na osnovu neke kljucne reci koje korisnici kucaju na chatu, broja ili aktivnosti na chatu.

-Song requests je mogucnost da korisnici chata izaberu pesmu koja ce se čuti u strimu ovo je dobro za twich korisnike, ali ne i za youtube korisnike upravo zbog mogucnosti dobijanja copyrighta ako se izabere pesma koja nije free copyright, pa je ova opcija najbolje da se ne dira ako koristite nightbota za youtube.

-Spam Protection Vam omogućava da se zaštite od neželjenih poruka i korisnika na chatu slika ispod:-Timers je poruka koju Vi sastavite i koju nighbot sam salje na chatu na svakih par minuta odnosno na vreme koje vi odredite, ovo je odlično ako recimo želite da podsetite publiku da lajkuje strim ili da Vas zaprati na društvene mreže i slično.-Integracije Vam mogućavaju da integrišete druge platforme sa nightbotom kao što je discord.

Ako Vam je potrebna dodatna pomoć oko podešavanja nightbota, pišite nam na forumu ovde.