Gaming

DAVID ČERKEZ Najbolji igrač Valoranta u Bosni i Hercegovini

Da život piše čudne priče mogli smo se uvjeriti u svakodnevnim situacijama i trenutcima. Od dečačkog sna, tastature i miša u rukama, do trenutno najboljeg igrača Valoranta u Bosni i Hercegovini.

Gaming | IT SVET | 08.06.2020

Njegovo ime je  David Čerkez , dolazi iz Mostara i ima samo 16 godina, u gaming svijetu poznatiji kao  „5YNC“. Reč je o organizaciji čije je središte u Hrvatskoj te koja se pokazala i dokazala i na svjetskoj sceni –  Fantastic Esports.


David je kako kaže od svoje 6 godine krenuo u gaming svijet,od joysticka pa kasnije do tastature i miša pa danas do profesionalnog igrača.
Esports kao što znamo sve više dobiva utjecaja u svim zemljama svijeta pa tako i u Bosni i Hercegovini, a David je jedan od primjera kako mladi, ali uspješni ljudi mogu predstavljati našu zemlju u najboljem svijetlu.

„Iza sebe imam ostvarenu profesionalnu karijeru u Zuli te puno osvojenih prestižnih turnira gdje su mi konkurirali najbolji igrači iz svih zemalja“,  kaže David, ali ipak se nakon dužeg vremena odlučio prebaciti na Valorant, igricu koja je digla čitav svijet na noge.

Iza sebe već ima osvojen V MATRIX CUP s nagradom od 500 dolara. Kako kaže,nada se da će esports dobiti neku novu dimenziju u Bosni i Hercegovini, pa tako i na Balkanu. Osim timskih treninga,vježbanja, davanja 100 posto sebe u to što radi, David je također
pozvan za najprestižniju ligu u području Valoranta – Valorant Pro Division , gdje se nalaze svi najbolji profesionalni igrači ove igrice,koji trenutno su u top 5 najboljih na svijetu. Ne sumnjamo ni da će David jednog dana biti na toj listi, a mi mu želimo sreću u tome.

 

Izvor: hercegovina.info |
⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.