", "url" : "/blog/najjezivija_i_najstrasnija_mesta_na_zemlji/2016-08-21-22", "publisher" : { "@type" : "Organization", "name" : "Mmedia Mreža", }, "aggregateRating" : { "@type" : "AggregateRating", "ratingValue" : "0", "bestRating" : "5", "worstRating" : "0", "ratingCount" : "0" } }

Najstrasnija Mesta

Najjezivija i Najstrašnija Mesta na Zemlji

Ako vam Drakula i duhovi nisu dovoljni da se uplašite i trčite kući mami, mi smo rešili da vam predstavimo par najjezivijih i najstrašnijih lokacija na Zemlji. Ovo nisu prirodne lokacije ili drevna mistična mesta, ove lokacije imaju ili bizarnu istoriju, čudne ili nerazjašnjene okolnosti ili su prosto plod dobre stare neuračunjivosti i plod mentalnih bolesti. Smatrajte se upozorenim, posle slika i opisa ovih lokacija koje su toliko jezive da ni 10 litara svete vodice u kombinaciji sa Van Helsingom ne bi mogle da ih vrate u normalno stanje, mi vam preporučujemo dozu bensendina, možda pola boce Valerijana kapi ili nekog jačeg alkohola pre nego što legnete da spavate.

| 21.08.2016

Ako vam Drakula i duhovi nisu dovoljni da se uplašite i trčite kući mami, mi smo rešili da vam predstavimo par najjezivijih i najstrašnijih lokacija na Zemlji. Ovo nisu prirodne lokacije ili drevna mistična mesta, ove lokacije imaju ili bizarnu istoriju, čudne ili nerazjašnjene okolnosti ili su prosto plod dobre stare neuračunjivosti i plod mentalnih bolesti. Smatrajte se upozorenim, posle slika i opisa ovih lokacija koje su toliko jezive da ni 10 litara svete vodice u kombinaciji sa Van Helsingom ne bi mogle da ih vrate u normalno stanje, mi vam preporučujemo dozu bensendina, možda pola boce Valerijana kapi ili nekog jačeg alkohola pre nego što legnete da spavate.

Da započnemo paradu horora i jezivosti prestavljamo vam dečije lutke.

Jezive Lutke

Ovo što vidite na slici je plod 50 godina mukotrpnog rada jedne jedine osobe koja je ovim lutkama ukrasila celo ostrvo u znak i sećanje na devojčicu i njenu lutku koju je pre nekih 60 godina našao kako plutaju niz reku, u vrlo neživom stanju naravno.

ostrvo lutaka

Ostrvo Lutaka ili La Isla de las Munecas se nalazi na sred močvare u srcu teritorije Asteka. Don Julian Santana Barrera je 50 godina pokušavao da udovolji duhu te devojčice, ali izgleda neuspešno, jer je i on poginuo 2001 u istom kanalu gde je našao leš nesrećne devojčice.

jezive lutke 2

Institut za mentalno obolele Hellingly. Naravo, pitate se šta je tu čudno, svaki insitut za mentalno obolele (Sanitarium) je jeziv i strašan, ali ovaj dobija 3 bambija od Gospodina Minje.

Hellingly Hospital

Hellingly bolnica je pravi pakao (Hell – pakao). Ova bolnica je čudo arhitekture poznatog gradioca Sanitarijuma (Očigledno i u tom polju postoje čuveni ludi…ljudi) G.T. Hine, prostire se na neverovatnih 63 hektara i ima bazene, tobogane i sale za ples (kad bi i naše ludnice bile ovakve). Sve bi to bilo u redu da ova institucija nije napuštena 1994, da pre samo 16 godina, iako po slikama izgleda kao da je pusta već par vekova.

Hellingly

Hellingly je okružen mitovima i urbanim legendama (možda i istinitim pričama) o mučenim pacijentima, čuvenim eksperimentima ludih naučnika i drugim bolestima ljudskog uma. Zašto je bolnica napuštena je takođe misterija, kruže glasine oko neverovatnog skandala sa pacijentima (odakle i počinju glasine o eksperimentima). Ova bolnica je bila uzor za nekoliko filmova strave i užasa, stvarno ne znamo zašto, baš fino mesto za odmor.

Hellingli institut

Pod brojem tri u kolekicji horora jezivih i strašnih lokacija nalaze se napušteni gradovi, Pripyat, Černobil i Gunkanjima blizu Nagasakija.

Gunkanjima

Iako po izgledu možete prespostaviti da je Gunkanjima napuštena usled posledica bacanja atomske bobme na Nagasaki, što je i sličan slučaj sa Černobilom, ova dva grada su povezana samo činjenicom da su napušteni i da su jezivi.

Pripyat je napušten 1986, samo 16 godina nakon osnivanja, usled katastrofe u nuklearnoj centrali Černobil. Broj mrtvih se ni dan danas ne zna, ali grad je nekada imao oko 50 000 stanovnika, danas je ovo grad mrtvih koji je od 2002 i turistička atrakcija. Da, nismo pogrešno otkucali ili izmislili lažnu informaciju, s’obzirom da je nivo radijacije spao i sada se nalazi u granicama bezbednosti neko je došao na ideju da bi ovo mogla da bude dobra turistička lokacija (vrlo bolesna ideja, ali nas niko ne pita). Naravno, ideja za sada još nije zaživela jer nema mnogo osoba zainteresovanih da gleda Černobil uživo, slike su dovoljne.

Cernobil

Gunkanjima je napuštena 1974, a stotinu godina pre toga ovo je bio rudarski grad. Naravno priče vezane za duhove su ovde vrlo popularne i priča se da je ovaj grad uklet, celo ostrvo ustvari. Mnogo ljudi je ostavilo svoje živote u rudarskim oknima, ali pošto ni to nije dovoljno ovo ostrvo-grad je korišćeno kao logor za 500 Korejanskih zarobljenika u Drugom Svetskom ratu.

Gunkanjima

Za kraj smo ostavili Candido Godoi, mirno mesto za odmor na jugu Brazila. Ovaj grad je svetski poznat kao prestonica blizanaca.

Candido Godoi

Da, u ovom gradiću zadnjih 30 godina se rađaju blizanci u velikim količinama, skoro spremni za izvoz. Možda šala nije na mestu ali kako stvari stoje ništa u tom gradiću nije na mestu kako god da se gleda na stvari.

Blizanci

U Candido Godoi je 18 puta veća šansa da se rode blizanci nego u ostatku sveta, u prevodu, jedan od 5 porođaja rezultira blizancima. Naravno, kada se saznalo za ovo činjenicu, staru samo 30-ak godina, mnogi svetski umovi su rešili da odgonetnu ovu zagonetku. Došli su do dva zaključka, prvi zaključak je da je to posledica izlaganja toksičnom otpadu, koga u blizini nema a još manje ga je bilo 70-ih kada je sve ovo počelo. Drugo rešenje je da je ovo plod incesta. Dešava se, ali da je ceo grad rešio da ima grupni incest je malo verovatno, a i incest ima i stotine drugih posledica, a i ne objašnjava činjenicu nagle pojave blizanaca u ovom malom gradiću.

toksicni otpad

Ima još jedna teorija, koja na žalost zvuči veoma uverljivo, naravno protagonista ove pripovetke je jedan od najčuvenijih Nacista, Anđeo Smrti, doktor Mengele lično. Čuveni istoričar Horhe Camarasa tvrdi da je Mengele došao baš u ovaj gradić 1963 (Mengele je pobegao i nikada nije pronađen) i da se u početku predstavljao kao veterinar a kasnije je počeo da radi i kao akušer, ginekolog, genetičar i veštački otac male vojske Arijevaca. Naravno oni koji znaju barem malo o Dr. Josef-u znaju koliku fascinaciju je imao blizancima i stvaranju genetski modifikovane superiorne Arijevske rase.

Mengele

To je to, možda ste očekivali lagume, zamkove i grobnice, ali njih ima svuda, svaka čast milionskoj grobnici i katakombama ispod Pariza, ali ostale su odavno prevaziđene. Ni devojčice od 5 godina ih se više ne plaše, ali ovde prikazane slike su iskonski jezive, i teraju čoveka da se zapita, da li sam stvarno morao ovo da čitam?| Video: http://www.misterijesveta.com/wp-content/uploads/2010/11/jezive-lutke-2-e1290037868650.jpg
test.