YouTube Vesti

Balkan Tube Fest 2017

Kako se rodila sama ideja o okupljanju jutjubera, rekao nam je Aleksandar Leštarić sa kanala Srpski tutorijali, jedan od osnivača samog Festa:

YouTube Vesti | YouTube svet | 29.06.2017

Kako se rodila sama ideja o okupljanju jutjubera, rekao nam je Aleksandar Leštarić sa kanala Srpski tutorijali, jedan od osnivača samog Festa:

Pre BTF-a, dok jutjub još uvek nije bio toliko popularan kod nas, kreatori sadržaja na ovoj mreži uglavnom su pojedinačno pravili male skupove gde bi se videli sa svojim pratiocima. Vodeći se time, došao sam na ideju 2014-te da napravimo jedan veliki jutjub skup gde sam pozvao sve jutjubere. Taj skup se održao u Studentskom parku i bilo je oko 1500 do 2000 ljudi. Možete samo zamisliti kako je to izgledalo bez organizacije, obezbeđenja i sličnog. Shvatili smo da moramo napraviti nešto organizovano, pa je prvi takav  skup bio u Delta City-ju, ali je došlo toliko da je Delta City morao da zatvori svoja vrata. Posle toga nam je bilo jasno da moramo razmišljati na mnogo većoj skali. I na taj način se rodio Balkan Tube Fest.”

Mirjana Vladisavljević – organizator i ovogodišnjeg događaja posvećenog jutjub kulturi smatra da je jako važno što se mediji i sponzori sve više okreću ovom događaju:

‘Svakom novom godinom podižemo celokupnu priču na viši nivo. Ta količina pozitivne energije i očiju uprtih u ove mlade ljude izaziva sve više pažnje i to je vrlo zasluženo. Roditelji ostanu u čudu kada se prvi put susretnu sa reakcijama svoje dece na jutjub zvezde što bi se moglo na neki način uporediti sa rok zvezdama i njihovim fanovima prošlog veka

Na pitanje kako pomiriti ovaj generacijski jaz, Mirjana kaže da je divno što se deca ugledaju baš na te mlade ljude i da to prvenstveno roditelji treba da imaju u vidu. ‘Sadržajno jutjub kanali se veoma razlikuju, ali svima je zajednički trud, rad, aktivno bavljenje i produbljivanje svojih interesnih sfera. Deca ne čekaju da im neko drugi nešto omogući, već sami istražuju, pišu, komuniciraju sa pratiocima i između sebe, te na taj način neguju drugarstvo, informisanje i proaktivni pristup životu koji se u online eri drastično razlikuje od pukog igranja igara i pasivnog lajkovanja na društvenim mrežama’

Jedan od učesnika ovogodišnjeg festivala – Vojislav Perić sa kanala Supreme Nexus, snimio je vlog u svom stilu o predstojećem Mts Balkan Tube Festu, koji možete pogledati na video linku ispod:Izvor: http://www.telegraf.rs |
⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.