Vesti o Youtuberima

Intervju sa Dušanom Đorđevićem

Glumac Dušan Dule Đorđević posle niza uloga na sceni, seriji i filmu, svoju ljubav prema dramskoj umetnosti nastavlja  u jednoj sasvim originalnoj trupi igrajući potpuno drugačiji tip predstave.

Vesti o Youtuberima | YouTube svet | 08.07.2022


GLUMAC DUŠAN DULE ĐORĐEVIĆ U MIŠOLOVCI


-Dušane, drago nam je da smo dobili priliku da malo porazgovaramo sa tobom. Desilo se dosta toga na na tvom umetničkom putu. Velike i zanimljive promene, možeš li da nam kažeš nešto više o tome? 


DUŠAN ĐORĐEVIĆ - Pozdrav M Media mreži i svim Vašim pratiocima. Da, poslednje vreme donelo je želju za promenom atmosfere, načina i prostora za izražavanje, dakle želju za nekim novim, drugačijim poduhvatima.


Naime, nakon sedam godina, napustio sam Teatar Levo, sa zahvalnošću na obrazovanju i lepim sećanjima na uloge i predstave odigrane u tom kultnom beogradskom pozorištu, prenevši dalje kroz život par velikih  prijatelja koje sam na tom mestu stekao.


Usledila je potraga za novim pozorištem i učinio mi se zanimljivim rad i repertoar Teatra 011 u kom sam prošao audiciju i postao deo njihovog ansambla. Igrom slučaja, tu me je dočekala uloga koju sam želeo igrati u prethodnom teatru, uopšte ne sluteći da 011 sprema "Uznemirene ljude" Frederika Bakmana, predstavu čiji mi se scenario jako dopao a posebno lik Lenarta kog sam i dobio u toj podeli.

 Lepo je trajao proces ulaska u lik i celokupna priprema predstave ali u jednom trenutku je usledio poziv na razgovor sa ljudima iz najpopularnije glumačke trupe u gradu - " Artistima". Rad sam njima sam dugo priželjkivao a moj prijatelj Dragan Kadović iz Teatra Levo, koji igra i sa Artistima uredio je susret sa vođama glumačkih " nomada". Brzo smo se dogovorili na obostrano oduševljenje, ali nekim 
pravilima Teatra 011, bio je problem da nastupam u još nekom pozorištu osim kod njih.
 

 

Nekako smo se dogovorili da uskladim obaveze na oba mesta ali ekipa, vajb i celokupna atmosfera koja me je prožimala u Artistima, iznedrila je u meni odluku da se pozdravim i sa Teatrom 011, pa i sa "Uznemirenim ljudima" i Lenartom. 

 

 

Deluješ oduševljeno onim što te je dočekalo u Artististima. Šta je to? 

 

DUŠAN ĐORĐEVIĆ - Da, jako! Pozorišna trupa Artisti je mlada, energična i talentovana ekipa divnih ljudi i glumaca koja pored toga što pravi odlične predstave, radionice i dobro druženje, nema "velikih" upravnika, reditelja, glumaca, ni sujete. Sa Artistima igraš ambijentalnu hit predstavu " Mišolovka" Agate Kristi. To je jedinstvena predstava u Beogradu i kod nas uopšte jer igrate u saloncu. Kakav je tvoj lik i čujem da je beogradska publika oduševljena? 

 

DUŠAN ĐORĐEVIĆ - Da, predstava je hit u gradu! Karte planu za i do 10 igranja u mesecu u roku od pola sata! A publika, sa kojom se družimo u tom epohalnom saloncu u centru grada, bude odusevljena. Predstava je potpuni hit!

Ja igram majora Medara, iz originalnog teksta majora Matcalfa, koji prerušen u vremešnog vojnog starešinu, nadgleda situaciju u kući ubistva, analizira likove i na kraju kao policajac, koji to zapravo jeste, razrešava ubicu i tragediju u kući. 

Dušan Đorđević Dusan Djordjevic Dušan Đorđević

Koliki izazov ti je igrati takav lik? On se razlikuje od svih likova koje si do sada igrao a koji su negde bili karakterni likovi slični tvom senzibilitetu. 

 

DUŠAN ĐORĐEVIĆ - Po prvi put igram ozbiljnog čoveka i to mi je najveći izazov ( kroz smeh).

Nikada nisam igrao uštogljeniji lik koji je sve vreme vrlo ozbiljan, strog i ravnomeran. Ovo je veliko iskustvo koje je možda došlo s godinama i koje nije bilo baš lako savladati. 
 

Šta te inspiriše? 

 

DUŠAN ĐORĐEVIĆ - Uvek ljubav. Ispiriše me moja ćerka Tarija, jedna izvanredno lepa žena, inspiriše mi kiša, dobra muzika i knjiga, priroda, roditelji i prijatelji. 


Misolovka je najduze neprekidno igrana predstava u istoriji pozorišta. Na sceni je neprekidno vise od 65 godina. Premijerno je izvedena 25. novembra 1952. u londonskom Ambasadors teatru. Postala je svetski fenomen kao najduze u kontinuitetu igrana pozorisna predstava svih vremena. 1973. godine iz Ambasadors teatra seli se u St. Martin’s Theatre u Londonskom West End-u gde se igra i dan danas.

Ali hajde malo da vidimo ko su Artisti. Mladi, veseli, spontani i svestrani. Krasi ih zajedništvo i ljubav prema daskama koje život znače. Svojom glumom odišu duhom pravih profesionalaca.


Oni su Pozorišna trupa “Artisti”. Stacionirani u Beogradu, a daske po kojima izvode svoje komade rasute su svuda. Nemaju svoje matično pozorište, ali imaju dušu istog. Prosto, oni glume za sebe i druge. Mesto nije bitno. Sva pozorišta su njihova.
 ⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.