Vaše Istinite priče

Sumnja na crnu magija od susjeda

Sljedi prica koja je istinita jer sam pojedine stvari vidio vlastitim ocima.

Vaše Istinite priče | Piše: Anoniman 26.02.2019

Pozdrav Nenade.

Ja sam D. Pricu cu zapoceti u svojim tinedzerskim danima. Imao sam oko 14-15 godina. Sa obitelji sam zivio u jednom malom selu i nasa kuca je bila izmedju kuca dvaju starijih zena od kojh je jedna vjerojatno a mozda i obadvije bacala/e crnu magiju na nas. Majka nas je uvjek upozoravala da ne idemo u njihova dvorista i kuce sami te da nosimo barem jedan odjevni predmet naopako sto je staro vjerovanje za zastitu protiv uroka. Te dvije zene su nekad dolazile kod nas u duhu dobrosusjedskih odnosa. Ponekad su te dvije zene bile u zavadi jedna s drugom, a ponekad bi ogovarale i moju majku sto je mene iznimno frustriralo.
Nego da se vratim na srz. Ja imoja braca i sestra znali bi reci za te dvije da su vjestice i nismo ih nikada gotivili previse iako smo se znali igrati s njihovim unucima. Jedoga dana sam bio u vrtu ispod kuce i nesto sam kopao, ne sjecam se dali sam pomagao majci ili sam samostalno nesto radio ali u zemlji sam pronasao zakopana jaja, kokosija jaja sto mi je bilo cudno i bacalo sumnju da se netko igra urocima protiv nas.

Drugi slucaj su bili mrtvi stakori na krovu supe, krov nije bio previse strm pa bi stakori ostali na njemu bez da padnu na tlo. Njih sam vidio iz daljine posto supa nije bila previse visoka, bilo ih je oko 20 do 30 sto je jako cudno i jos vise dodavalo sumnju d netko to radi namjerno.

Od tada ili mozda cak i prije tih vidljivih dokaza poceli su losi dani za nasu obitelj.
Najstariji brat je imao nesrecu i jedva prezivio.
Majka je slomila nogu.
Svakodnevne svadje su se pocele desavati medju roditeljima.
Vrijeme je prolazilo i zivot je tekao u nsoj svakodnevici.
Prije par godina mi je sestra rekla da je ona znala vidjati u sumrak da netko prodje pored prozora i da pomjera zavjesu iako nitko od ukucana nije bio vani. Ja joj iskreno vjerujem i ne sumnjam da nesto paranormalno stoji iza svega.


Zivot nas je odve u novi grad, u drugu kucu.
U toj novoj kuci sam dva put svjedocio cudnim zvukovima s tavana tjekom noci dok bi jos bio budan i gledao TV. Kao da netko hoda ili pomice nesto, nemoguce da macka pravi takav zvuk ili bilo koja druga zivotinja. Zvukovi bi prestali, ja bih zaspao i nista cudno se nebi dogodilo.
Sestra vise nije zivjela s nama, ali gdje god je bila imala je cesto paralizu sna i samo sam joj ja vjerovao kad god bi mi te dogadjaje ispricala.
Ja sada zivim u inozemstvu i kao da jos uvjek imam posljedice od tih dogadjaja iz prvog dijela price. Susrecem se s neuspjesima na poslu, malom saobracajnom nesrecom, cak i 3 noci u zatvoru u stranoj drzavi ni kriv ni duzan. Zadnih par mjeseci i dvije paralize sna iako se nisam plasio nicega. Uvjek sam pozitivan i vjerom u Boga pobjediti sve negativno. Mozda nije bas najduza i najzanimljivija prica ali eto imao sam potrebu da je nekome ispricam, pa makar i anonimno.
Pozdrav. D.