IT Svet

HENDI prestao sa poslovanjem!

Posle 10 godina poslovanja u Srbiji, obaveštavamo Vas da HENDI-TEL DOO vremenom prestaje da radi. Želimo da vam zahvalimo na decenijskom poverenju, saradnji i podršci, piše na sajtu kompanije.

IT Svet, Mobilni svet | 13.05.2019

Lanac prodavnica mobilnih telefona, opreme i tehnike "Hendi" prestaje da radi posle više od decenije poslovanja u Srbiji.
 

"Posle 10 godina poslovanja u Srbiji, obaveštavamo Vas da HENDI-TEL DOO vremenom prestaje da radi. Želimo da vam zahvalimo na decenijskom poverenju, saradnji i podršci“, piše na sajtu kompanije.
 

Kako je objavio B92, sve poslovnice su zatvorene u jednom danu a radnike niko nije obavestio kakva ih sudbina očekuje.
 

Prema informacijama sa APR „Hendi” je zapošljavao 900 radnika u oko 200 prodavnica širom Srbije. Na sajtu Narodne banke Srbije (NBS) može se videti da je firma već dva dana u blokadi za iznos od oko 80 miliona dinara.
 

Posle vesti da je poznati lanac mobilnih telefona iznenada propao, čulo se i da je ista sudbina zatekla radnike i Bugarskoj. I to još u martu.
 

Tada je objavljeno i da je bugarski mobilni operater Mobiltel (Mtel) prekinio saradnju sa Hendijem posle 13 godina saradnje. Portal PC Press navodi da je povlačenje možda posledica otkazivanja ovog velikog ugovora.