Vaše Istinite priče

Njega je progutao KIT, Bio je KITU u ustima, a onda ga je KIT ISKAŠLJAO!

Majkla Pakarda (56) progutao je grbavi kit i bio je u njemu skoro minut, izveštava Cape Cod Times.

Vaše Istinite priče, Zanimljivosti | Mmedia Mreža | 14.06.2021

MASSACHUSETTS Michael Packard je bio 10 stopa ispod nivoa mora kada se dogodila nesreća. Prijatelj ga je odvezao u bolnicu gde su mu pronašli povrede mekog tkiva na nozi. Packard kaže da se oseća dobro.


Packard je lovac na jastoge u Cape Codu, Massachusetts.


Bio je 10 stopa ispod nivoa mora kada se dogodila nesreća, rekao je za Cape Cod Times:

- Odjednom sam osetio da me nešto gura i sledeće što sam video bio je potpuni mrak. Osećao sam kako se krećem i osećao sam kako kit steže mišiće u ustima.


'Mislio sam, to je to, umreću'
Packard kaže da mu je prva misao bila kako ga je uhvatila velika bela ajkula:


- Mislio sam, to je to, umrijeću.

 Rekao je da može da misli samo na svoje sinove (12 i 15). Ali onda je shvatio da ne može da oseti kitove zube i počeo je da se meškolji i osetio je kako mu kit sramno odmahuje glavom. Posle oko 40 sekundi, ispljunuo ga je nazad u okean:

- Video sam svetlo i kit je počeo da odmahuje glavom i tada sam bio napolju, u vodi.


Dodao je da mu je prva misao bila da ne može da veruje da je iz te situacije izašao živ, a sledeće koliko je povređen.Josiah Maio, Packardov kolega, ugledao je pljusak vode dok je kit izašao na površinu i izbacio Packarda.


Maio je spasio prijatelja sa mora i odvezao ga u bolnicu, gde su mu lekari našli oštećenje mekog tkiva na nozi. Packard kaže da se generalno oseća dobro.

 

 

Kit je pogrešio


Stručnjaci veruju da je kit verovatno bio mlad i slučajno progutao Packarda dok je lovio sitnu ribu:


„Sudeći po onome što se dogodilo, to je sigurno bila greška kita grbavog grla“, komentarisao je Jooke Robins iz Centra za priobalne studije u Provincetovnu.


Rekla je da kitovi nisu agresivne životinje, posebno prema ljudima. Dodala je da nikada nije čula da se nešto slično dogodilo i da je mnogo stvari moralo da se poklopi da biste se našli na putu kita koji traži hranu.

Izvor: 24sata.hr |
⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.
Nenad
Nenad
  • 0
Ne KITU u usta! fool
  • 14.06.2021