Vaše Istinite priče

Misteriozno iskustvo na Zelengori

Bilo je to leto 2016. Kao i svake godine sa mojim mlađim bratom Matijom idem kod bake i deke na Zelengoru, pa tako i ove.

Vaše Istinite priče | Mmedia Mreža | Piše: Anastasija 20.02.2018

Bilo je to leto 2016. Kao i svake godine sa mojim mlađim bratom Matijom idem kod bake i deke na Zelengoru, pa tako i ove. Roditelji su nas odvezli do njih, a oni su produzili dalje. Cim smo stigli otrcali smo na livadu da bi se igrali. Baka i deka nas nisu proveravali jer smo obecali da se necemo previse udaljavati. U blizini te livade nalazi se mala reka. Igrali smo se i jurili, i odjednom smo culi zenski glas koji peva nekakvu pesmu slicnu uspavanci.

 

Zvuk je dopirao iz pravca koji vodi ka toj maloj reci. Bili smo radoznali i otisli da vidimo ko peva tu smirujucu pesmu. Kada smo stigli kod reke videli smo mladu plavokosu zenu, crvene haljine koja gleda svoj odraz u vodi i peva. Matija ju je samo zacuđeno posmatrao.

 

Onda smo se pogledali i nasmejali. Odlucila sam da stanem pored nje. Kada sam to uradila prestala je da peva, pogledala me i nasmejala se. Nista nije govorila vec me je samo sa osmehom gledala. Rekla sam Matiji da idemo, a ona se samo vratila pevanju te pesme. Kada smo stigli kuci kod bake i deke sve smo im ispricali, a njima su se lica skamenila kada su culi opis te devojke. Rekli su nam da ju je baka viđala isto kod te reke, jos dok se mi nismo ni rodili. Rekli su nam i da nismo mi jedini koji su je viđali. Pored nas viđali su je i drugi stanovnici tog kraja, samo sto su je oni viđali kako se umiva, pere kosu ili hrani bebu. I dan danas, svaki put kada treba da odemo kod bake i deke ja se setim ovoga i sebi kazem:"Ne idi ponovo tamo."