IT Svet

TOP LISTA - Najružnijih sajtova svih vremena (Upozorenje: OČI VAS MOGU ZABOLETI)

U današnje vreme sajtove možete posmatrati kao izloge prodavnica. Što je izlog primamljiviji i dopadljiviji, veća je šansa da će neko ući unutra i postati mušterija. Analogno tome, lepo dizajniran sajt će duže zadržati posetioca koji će tako moći bolje da se upozna sa uslugama ili proizvodima koje nudite.

Top Liste - svega i svačega, IT Svet | IT SVET | 13.01.2019

Ipak, mnogi ne misle tako i ne samo da ne pridaju naročit značaj dizajnu svojih sajtova već se može reći da pomeraju granice potpunog odsustva smisla za lepo. Sledi lista sajtova koji izgledaju toliko loše ćete morati da se pomučite da pronađete gore od njih. 


1. Designz23 

Verovali ili ne, ova katastrofa od izgleda sajta je „izlog” kompanije koja se bavi… dizajnom sajtova. Ne možemo da zamislimo ko bi se opredelio da im baš ova kompanija izrađuje internet prezentaciju, ali vrlo moguće da su kreativni geniji iz kompanije Designz23 odgovorni za neke od radova koje ćete videti u nastavku teksta.
2. The World’s worst website ever! 

Samo jedan pogled na ovo remek-delo je dovoljan da se složite sa imenom sajta. Ovo zaista izgleda kao najgori ili najružniji sajt svih vremena. Svi elementi su tu: kombinacije različitih fontova na čelu sa comic sansom, drečave boje, blešteći baneri koji oštećuju vid, izgled Google oglasa iz prošlog veka i neučitani plag-inovi. Ohrabrujuća vest je da je ovaj sajt namerno napravljen da tako izgleda.
3. 007museum 

Popularnost Džejmsa Bonda širom sveta traje decenijama, a u Švedskoj je tajni agent 007 toliko popularan da ima i svoj muzej. Takođe, muzej koji se nalazi u gradiću Nibro ima svoju web prezentaciju koja izgleda kao sve ono što ni najmanje ne odslikava ličnost Džejmsa Bonda. Sajt doslovno izgleda kao buvlja pijaca sa nasumično nabacanim slikama, videima i isečcima iz novina koji su poređani bez ikakvog smisla. I sve se to nalazi na jednoj jedinoj stranici. Uživajte dok budete pola sata skrolovali do dna.
4. Arngren.net 

Ako je sajt o Džejmsu Bondu buvlja pijaca, onda ovaj možemo nazvati dizajnerskim stovarištem otpada. Ulazite na sopstvenu odgovornost.
5. Yale University School of Art 

Ako ste se pitali da li umetnička škola Jejl univerziteta ima veze sa čuvenim Jejlom, jednim od najpoznatijih i najprestižnijih svetskih obrazovnih univerziteta, odgovor je da. Kako je moguće da neko dozvoli da zvaničan sajt umetničke ustanove koja pripada renomiranom univerzitetu izgleda kao ruglo čak i za standarde onih koji nemaju nikakve veze sa web dizajnom ostaje da se pitamo.
6. Drudge report 

Verovatno mislite da ovaj sajt predstavlja prvi pokušaj izuzetno netalentovane osobe da napravi jednostavan sajt koji niko nikada neće posetiti. U velikoj ste zabludi. Drudge report, američki desničarski agregator vesti, spada u hiljadu najposećenijih sajtova u svetu, sa preko 30 miliona poseta dnevno. Ništa vam nije jasno? Nije ni nama.
7. Ryder Ripps 

Iza ovog imena se nalazi tridesetdvogodišnji konceptualni umetnik i vlasnik dizajn agencije iz Njujorka. Za svoju ličnu internet prezentaciju je izabrao sajt koji je zapravo jedna stranica napisana u programu Notepad.8. Craiglist 

Iza ovog sajta, koji izgleda kao list papira sa beleškama zapisanim hemijskom olovkom, stoji američka firma Craiglist, koja godišnje prihoduje 700 miliona dolara. U pitanju je zapravo poslovni imenik za oblast San Franciska. Prema njihovoj uspešnosti možemo zaključiti da ljudi očigledno cene jednostavan dizajn koji se sastoji samo od linkova u jednoj boji. 

⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.