Čorbe

Najukusnija PARADAJZ ČORBA sa povrćem | VIDEO RECEPT

Paradajz čorba je nešto najukusnije što volim da jedem, ono što volim kod ove čorbe je to što može da se jede i hladna i topla, a jako se brzo sprema, može biti kao klasična ili kao krem čorba.

Čorbe | Grofastična Kuhinja | 13.10.2020

Sastojci:
-Crni luk (4,5 srednjih glavica)
-Krompir (1kg)
-Tikvice (dve manje)
-Pasirani paradajz (1l)
-Kašičica šećera


Pored ovih sastojaka ili umesto tikvica možete dodati: Pečurke, šargarepu, blitvu ..., a umesto pasiranog paradajza možete koristiti običan svež paradajz iz bašte iseckan na komadiće.


Priprema jela:
Crni luk iseckati na krupne komadiće i dodati da se dinsta na malo ulja oko pet do deset minuta. Nakon toga dodati povrće (tikvice, krompir...) dobro sve promešajte i nalite pasirani paradajz i pola litra vode. Ako želite gušću ili ređu čorbu onda stavite manje ili više vode po želji. Kuvajte sve oko pola sata a onda dodajte kačičicu šećera i začine po ukusu (So, biber, vegeta, bosiljak, peršun). Kuvajte još dvadesetak minuta uz povremeno mešanje, uvek probajte kako biste videli da li je krompir dobro skuvan i da li je doboljno slano. Nakon 40-50 minuta ukupnog kuvanja čorba bi trebalo biti gotova.


Serviranje:
Paradajz čorba primarno se može služiti kao predjelo, ali svkako može biti i glavno jelo. Servirati sa listićima peršuna ili bosiljka. Ako volite krem čorbu onda je izblendirajte sa štapnim mikserom dok je još topla.


Preporučeni začini:
Bosiljak, biber, mešano povrće (vegeta), mirođija.


VIDEO RECEPT: