Facebook primorava korisnike da mu šalju selfije



Najveća društvena mreža uspostavila je nov sistem provere identiteta korisnika - to se više ne radi putem CAPTCHA sistema (dokazivanje da korisnik nije robot ili spam mašina upisivanjem niza brojeva i/ili slova i biranjem zadatih slika iz mozaika), nego licem korisnika tj. njihovim selfijem. Korisnici širom sveta su naveli da, ako odbiju da pošalju svoj selfi kao način identifikacije, Facebook profil ostavlja zaključanim ili će napisati da je došlo do greške. Sve ovo doživeli su korisnici, koji su pokušali da se uloguju na svoj nalog na novom uređaju ili usled zaboravljene lozinke.

Nije dugo trajalo - Facebook vratio "raketicu"
Prema The Independent izvoru, ova opcija testira se još od aprila i nemaju je svi korisnici, a nije poznato ni to kada bi mogla i permanentno da potisne CAPTCHA sistem upisivanja brojeva i slova kao verifikaciju.

Facebook ukida omraženu opciju, najzad!
Facebook je za Wired sajt objasnio da je ova mera uvedena kao „dodatna mera kontinuiranog napora da se bezbednost korisnika poveća i da se ukine neovlašćeno logovanje na naloge, slanje zahteva za prijateljstvom i spamovanje“.

Da li ste vi doživeli ovo sa svojim nalogom i kako vam se čini ova „mera“?


  • Ocena: 5.0
  • Komentari: 0


Pogledajte još:
Vaši komentari
avatar