Društvene mreže

Instagram testira jednostavnije profile

Tviter nije jedina društvena mreža koja se bavi promenama profila. Nakon što je plava ptičica uvela manje vizualne promene pre nekoliko dana, sada i Instagram testira promene stranica profila, sa namerom da profili korisnika budu "lakši i čistiji za korištenje." Pojedina podešavanja će se razlikovati, ali možete primetiti promene dugmadi, ikona i navigacionih kartica. Trebalo bi da vidite radne verzije u trajanju od "narednih nekoliko nedelja", koji će se menjati na osnovu povratnih informacija korisnika.

Društvene mreže | IT SVET | 22.11.2018

Kompanija nije iznela svoje razloge za uvođenje testa. Međutim, neće obavezno slediti iste ciljeve kao i Tviter. Tviter preispituje svoje osnovne principe kao reakcije na kritike, uključujući i zabrinutost zbog toga što je preterano naglašavala brojke kao što je broj pratilaca, što, kako su naveli, ne sme samo po sebi biti cilj, već žele maksimalno da podstaknu korisnike na konverzaciju i reakcije. Čak razmišljaju i da ukinu Like dugme.

 

Instagram nema pritisak te vrste. Međutim, i on bi voleo da vas podstakne da posetite profile svojih prijatelja više puta i pregledate postove i priče kako ih ne bi slučajno propustili.Izvor: benchmark.rs |
⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.