Testa

Punjeno pica testo | RECEPT GROFASTIČNA KUHINJA

Punjeno pica lisnato testo je savršeno za doručak a deca će ga sigurno obožavati

Testa | Grofastična Kuhinja | 27.09.2022

Sasvim slučajno sam naleteo na jedan tik tok recept koji sam unapredio i zaista brzo a savršeno ukusno jelo koje po meni odlično ide uz jogurt za doručak. Gotovo za 20 minuta.

Potrebni sajstojci:
-500g lisnatog testa (2 pakovanja iz lidla)
-200g šunke ili salame može i više
-250g kačkavalja
-Kečap
-1 jaje


Po želji:
-Susam
-Origano
-Šampinjoni 
 


- Prvi sloj lisnatog testa stavite u pleh za pečenje, pleh prvo premažite ili stavite papir za pečenje.

- Lisnato testo premažite kečapom, pa preko njega stavite origano a onda ređajte šunku ili salamu, a onda preko salame kačkavalj.

-Krajeve lisnatog testa premažite malo vodom i poklopite sve to sa drugim slojem lisnatog testa a zatim krajeve prstima ispretiskajte da bi se zalepili. Nakon toga lisnato testo isecite na kocke da biste kasnije lakše vadili iz pleha.

-Premažite testo jednim jajetom a onda preko možete staviti susam, kačkavalj i narendati pečurke na kraju možete ukratisti kečapom.

-Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko dvadeset minuta.⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.