Vesti sa Mmedia Mreže

Recept za tortu: Nenadova Šeherezada

Ovo je torta koju smo pravili u LIVE-u za moj rođendan, mnogo Vas je tražilo da ostavim recept, pa sam odlučio da to i uradim. Torta se brzo pravi jer ne treba da se preče, takođe recept je sličan kao i za klasičnu ŠEHEREZADA tortu samo sam ja malo unapredio recept i izmenio.

Vesti sa Mmedia Mreže, Torte | Mmedia Mreža | 29.11.2018

Ovo je torta koju smo pravili u LIVE-u za moj rođendan, mnogo Vas je tražilo da ostavim recept, pa sam odlučio da to i uradim. Torta se brzo pravi jer ne treba da se preče, takođe recept je sličan kao i za klasičnu ŠEHEREZADA tortu samo sam ja malo unapredio recept i izmenio.

 

 

Potrebni sastojci:

250gr. maragratina

1.5l mleka

4-5 (200gr.) Puding od karamele

300gr krem šlag

200gr. čokolade za kuvanje

2 pakovanja turskog keksa (pettit punjen čokoladom)

10 supene kašike šećera

 

 

Skuvajte puding sa litar mleka i deset supenih kašika šećera. Kada skuvate puding sklonite sa šporeta i dodajte 150gr. čokolade za kuvanje i mešajte dok se čokolada ne sjedini sa pudingom, nakon toga ostavite da se sve ohladi potpuno.

 

 

 

 

U drugu veću činiju sa ostatkom mleka oko pola litre umutite krem šlag, pazite da bude što čvršće umućeno, ako Vam je previše retko dodajte mleveni keks ili malo orahe da bi ga zgusnuli (Ako vam je gustina gusta nema potrebe da bilo šta dodajte dodatno). 

 

Kada Vam se puding koji ste skuvali sa onom lokoladom potpuno ohladio u posebnu posudu izmiksajte margarin i u margarin dodajte taj puding i nastavite da mkserom obradite dok potpuno ne bude glatka smesa i bez grudvica.

 

 

Na poslužaoniku počnite da ređate red keksa, ovaj keks je jako tanak i punjen čokoladom tako da nije potrebno da ga kvasite i natapate, jer će popiti vlagu od filova, tako da nemojte ga kvasiti. Dakle ređate red keksa pa stavite prvo ovaj fil sa pudingom, pa red keksa pa fil sa šlagom i margarinom i to ponavljate dok imate materijala ostavite samo malo šlaga za kraj.

 

 

Na kraju kada istrošite sav keks i fil premažete tortu šlagom i ostatak čokolade za kuvanje možete istopiti i onako posuti po tortu ili još bolja varijanta je da izrendate tu čokoladu po torti lepše i svežije će igledati i biće onako čupava torta, prijatno!

 

 

 

 

Napomena: Kada servirate na tanjir možete da oko parčeta torte koje stavite na tanjir staviti i toping od čokolade ili karamele da izgleda lepše, ali to je više za one koji žele da se zamlaćuju kao ja :). Tako da to nije obavezno.⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.