YouTube Novosti

YouTube Premijere - nova opcija i sve što treba da znate o ovoj dodatnoj opciji!

YouTube premijere su funkcija koja vama i vašim gledaocima omogućava gledanje i doživljavanje novog videa zajedno, kao da gledate premijeru filma ili TV emisije.

YouTube Vesti, YouTube Novosti, YouTube alati i saveti | 23.11.2018

Premijera videa omogućava da zakažete otpremanje videa i da oko njega dignete prašinu najavom na stranici pregleda koja može da se deli.
 

Napomena: Premijera videa može da se zakaže samo na računaru. Međutim, gledaoci mogu da gledaju premijeru na svakoj platformi (računaru, iOS i Android uređajima, mWeb-u itd.). Premijera za sada je dostupna nekom youtuberima ali do kraja 2018-te godine biće dostupna svima.

 

Kako da zakažete premijeru?

Premijeru možete zakazati za sada samo preko računara, ne i preko telefona. Ali je dostupna za gledanje preko svih platforma. Portrebno je da pri uploadu videa, video ZAKAŽETE, a zatim OZNAČITE opciju PREMIJERA i to je to, kada dođe zakazano vreme premijera će biti emitovana. 

 

  1. Kliknite na Otpremi  u vrhu stranice ili posetite youtube.com/upload.
  2. U padajućem meniju izaberite Zakazano. Imajte u vidu da će odabir opcije Javno pokrenuti premijeru čim se video otpremi. Video snimci po pozivu ne mogu da se premijerno prikazuju.
  3. Na računaru izaberite video koji želite da otpremite.
  4. Na sledećoj stranici uključite Premijera.
  5. Izaberite datum i vreme premijere.
  6. Kad se obrada videa završi, kliknite na „Premijera“ u gornjem desnom uglu.

 

Pre početka premijere:

Pravi se javna stranica pregleda. Premijera videa će se desiti na toj stranici pregleda.

Podsetnik za gledanje šalje se 30-ak minuta pre početka premijere gledaocima koji su omogućili prijem obaveštenja (ikona zvona).

Drugo obaveštenje se šalje na početku, da bi gledaoci znali da premijera počinje. Saznajte više o upravljanju obaveštenjima.

Možete da komunicirate sa publikom putem komentara, ćaskanja uživo i Super Chat-a, ako je omogućen.

 

Kad premijera počne:

Tokom prva 2 minuta premijere se prikazuje odbrojavanje. Kad se odbrojavanje završi, gledaoci mogu zajedno da gledaju video u realnom vremenu.

Tokom strima gledaoci ne mogu da prevuku traku napretka unapred, ali mogu da je prevuku unazad.

Broj gledalaca vidi se na brojaču istovremenih gledalaca.

Možete da komunicirate sa publikom putem komentara, ćaskanja uživo i Super Chat-a, ako je omogućen.

 

Kad se premijera završi:

Video ostaje na kanalu kao standardno otpremljen sadržaj. Napomena: Brojač se uklanja iz videa posle premijere.

Repriza ćaskanja je dostupna gledaocima koji žele da dožive ćaskanje pisano tokom premijere kad se ona završi. Uvek možete da onemogućite ćaskanje.

 

Postoji nekoliko načina da zaradite novac od premijere videa:
 

Oglasi:
 

Na kanalima kojima je podešena monetizacija na YouTube-u tokom premijere mogu da se prikazuju automatski oglasi pre reprodukcije. Oglasi koji se prikazuju tokom reprodukcije nisu dostupni tokom premijere.
Kad se premijera završi, automatski oglasi koji se prikazuju pre reprodukcije i oglasi koji se prikazuju tokom reprodukcije dostupni su kao i na običnom otpremljenom sadržaju.

 

Super Chat:

Ako omogućite Super Chat, gledaoci će moći kupovinom da ističu svoje poruke u ćaskanju. Možete da omogućite Super Chat i ćaskate sa gledaocima pre i tokom premijere.

 

Članstvo kanala:

Ako ispunjavate uslove, možete da iskoristite pogodnosti Članstva kanala, kao što su ćaskanje samo za članove, prilagođeni emodžiji i značke lojalnosti.

 

Ispod možete videti kako izgleda premijera nekog videa:

 

 Izvor: google.com | Foto: google.com