YouTube alati i saveti

YouTube je pokrenuo nešto, što će ga učiniti kopijom TikTok-a! - YouTube Shorts

Shorts je novo video iskustvo u kratkoj formi za kreatore i umetnike koji žele da snimaju kratke, privlačne video zapise koristeći samo svoje mobilne telefone.

YouTube Vesti, YouTube alati i saveti | YouTube svet | 18.09.2020

YouTube je uvek bio mesto za zabavu - od vaših omiljenih plesnih trendova, kao što su Evolution of Dance, Roller Skate Dances ili Jerusalemma Challenge - do vrlo ponovljivih kratkih video zapisa, poput Charlie Bit Mi Finger . Tokom godina YouTube je omogućio čitavu generaciju stvaralaca koji su delili svoj glas i pronašli publiku veću od dve milijarde ljudi.
 

Šta je Shorts?

Shorts je novi način da se izrazite za 15 sekundi ili manje, a youtube tim je usredsređen na izgradnju svojih osnova u tri glavna područja:

Stvaranje je u osnovi kratkog video zapisa i želimo da olakšamo i zabavimo stvaranje kratkih filmova. Počinjemo da testiramo samo nekoliko novih alata za autore i umetnike pomoću naše rane beta verzije u Indiji:

-Kamera sa više segmenata za spajanje više video klipova,

-Mogućnost snimanja uz muziku iz velike biblioteke pesama koja će i dalje rasti,

-Kontrole brzine koje vam daju fleksibilnost da budete kreativni u svojim performansama,

-I tajmer i odbrojavanje za lako snimanje, bez upotrebe ruku.
Takođe smo nedavno predstavili istaknuto novo mesto za ikonu za kreiranje na Androidu, počevši od Indije. Uskoro ćemo nastaviti da se širimo na iOS uređaje i u više zemalja. Takođe možete očekivati još funkcija za kreiranje u narednim mesecima.


Otkrijte: Svakog meseca 2 milijarde gledalaca dolazi na YouTube da bi se smejali, naučili i povezali. Kreatori su izgradili čitava preduzeća na YouTube-u, a mi želimo da omogućimo sledećoj generaciji kreatora mobilnih uređaja da takođe naprave zajednicu na YouTube-u sa kratkim pantalonama.


Podstičemo bilo kog stvaraoca ili umetnika na mobilnim uređajima da započne sa otpremanjem svojih postojećih kratkih video zapisa na YouTube već danas da bi počeo da bude otkriven.


Pogledajte: Možda ste nedavno videli red na YouTube početnoj stranici posebno za kratke video zapise, a od danas uvodimo i novo iskustvo gledanja koje vam omogućava da lako prelazite vertikalno od jednog video zapisa do drugog, kao i da otkrijete druge slične kratke video snimke. Takođe ćemo olakšati početak gledanja kratkih filmova.


Predstoji još mnogo toga, a tokom sledećih nekoliko nedelja i meseci nastavićemo da uvodimo više alata za pravljenje i jednostavnije načine za gledanje kratkih video snimaka na YouTubeu dok slušamo vaše povratne informacije. Ako želite da saznate više o tome kako da napravite kratke hlače, pogledajte naš post na forumu.


Zabavite se uz to i javite nam šta mislite. Jedva čekamo da vidimo šta radite sa Shorts i radujemo se osnaživanju nove generacije mobilnih kreatora i umetnika na najvećoj svetskoj video platformi.