YouTube Novosti

Youtube: Napomene se potpuno UKIDAJU!

Trudimo se da vam pomognemo da doprete do više obožavalaca i zadržite njihovo interesovanje. Zato smo napravili proizvode kao što su kartice i završni ekrani i alatke prilagođene mobilnim uređajima za anketiranje publike, pravljenje linkova ka robi, preporučivanje video snimaka i još mnogo toga.

YouTube Vesti, YouTube Novosti | 28.11.2018

Paralelno sa rastom upotrebe završnih ekrana i kartica, korišćenje napomena se smanjilo za preko 70%. Zato je youtube odlučio da uređivač napomena ukine u maju 2017.

To znači da više ne možete da dodajete nove i menjate postojeće napomene, nego samo da ih brišete. Postojeće napomene se i dalje prikazuju na računarima.

 

 

Želimo i da vam damo više konteksta:

Završni ekrani i kartice rade na mobilnim uređajima: Pokrenuli smo izmenjivač napomena 2008. godine, pre svetske eksplozije mobilnih uređaja. Pošto danas 60% vremena gledanja na YouTube-u potiče sa mobilnih uređaja, zašto praviti napomene koje neće ni dosegnuti većinu publike? Završni ekrani i kartice funkcionišu na mobilnim uređajima i računarima i daju vam više za uloženo vreme.
Završni ekrani i kartice su interesantniji gledaocima: Otkrili smo da završni ekrani i kartice donose 7 puta više klikova na YouTube-u. Zapravo, gledaoci u suštini ne vole napomene. U proseku zatvore 12 napomena pre nego što kliknu na jednu od njih. A i sve više gledalaca potpuno isključuje napomene. 

 


Završni ekrani se lakše prave: Od mnogih autora smo čuli da je dodavanje napomena na kraj videa naporno. Postupak sa završnim ekranima je mnogo brži i lakši, čak do 10 puta brži. Možete da uvozite završne ekrane iz drugih video snimaka ili da koristite dinamične preklopne elemente i uštedite još više vremena.Izvor: youtube.com |