YouTube Novosti

YouTube je predstavio alatku za pronalaženje kopiranog autorskog sadržaja

Da li Vam se dešavalo da neko ukrade Vaš video, a da Vi i ne znate da je neko ukrao Vaš video, ovaj alat će prepoznati kada neko to uradi i javiti vam.

YouTube Vesti, YouTube Novosti, YouTube alati i saveti | 14.12.2018

Alakta jednostavno na osnovu vizalnog i audio algoritma može prepoznati kada neko ukrade vaš video i reuploaduje na svoj kanal, takođe alatka prepoznaje i kada neko ukrade neki deo Vašeg videa i obavašestava Vas o tome koliko procenata Vašeg videa je ukradeno odnosno koliko procenata videa je neki drugi YouTube kanal koristio.

 

Nakon što alakta prepozna da neko koristi Vaš video ili neki deo vašeg videa, youtube neće reagovati već ćete sami moći da reagujete. Možete direktno preko alatke sa automatski generisanim tekstom koji je moguće izmeniti , kontaktirati autora i zamoliti ga da izbriše video ili da Vas označi u opisu kao saradnika. 

 

Ili jednostavno možete preko ove alatke sami da uklonite video sa tog drugog kanala koji Vam je preuzeo video slanjem copyright-a. Alatka se nalazi na novom sudiju za autore kada kliknete na opciju AUTORSKA PRAVA , ova opcija nije dostupna svim jutujuberima već samo odabranim, ali veruje se da će uskoro biti dostupna svima.Nenad
Nenad
  • 0
Alatka je sjajna, odmah piše kada neko urade vaš video što je sjajno
  • 14.12.2018