Recenzije proizvoda

RECENZIJA: SPC Gear SM950 MIKROFON - Jedan od najboljih mikrofona za YouTubere i Streamere (VIDEO)

Prelepo dizajnirani , kvalitetan a povoljan mikrofon po sistemu plug and play, koji je baš pogodan za YouTubere, streamere, spikere ali i RADIO VODITELJE. Ali to ne znači da ga i muzičari koji žele kvalitetan zvuk muzičkih instrumenata ili vokala ne mogu koristiti, upravo suprotno, je idealan mikrofon za sve koji žele da imaju kvalitetan zvuk po povoljnoj ceni.

Recenzije proizvoda | Recenzije | 24.03.2021

Prelepo dizajniran mikrofon po sistemu plug and play, stigao je u našu redakciju. Na moje lično oduševljenje mikrofon se pokazao kao vrlo dobar u svom cenovnom rangu, a sama oprema koja stiže uz njega će vas oduševiti.


Pre samog komentarisanja trenutno najnovijeg modela SM950 Streaming USB Mikrofona, koji dolazi iz SPCgear-a osvrnimo se na ostale modele  (koje možete pogledati ovde) pored SM950.


Tu su modeli TSM900, TSM900. Razlikju se osim u samom dizajnu i izgledu, razlika je u opremi i pojedinim karekteritikama.
Pre svega SM950 SM900 dolaze sa 2.8 m kabla dok ostali modeli dolaze sa duplo manje tačnije sa 1.8m. SM900T i SM950T nemaju mogućnosti montaže, odnosno dolaze sa tronožcem dok SM950SM900 dolaze sa stativom odnosno rukom za montiranje. 


Još jedna bitna stvar je ta da SM950 i SM950T imaju fizcičko MUTE dugme na samom mikrofonu, dok SM900T SM900 nemaju. Ali drugih suštinskih razloga u samom zvuku ne postoji.


Vratimo se na najnoviju verziju SM950. Zahvaljujući karakteristikama usmerenja koje se koriste među profesionalcima, možete da zvučite bolje nego ikad pre i to sve bez buke u prostoriji koja dopire do ušiju vaših slušalaca. Bez obzira da li je to strim, video bilo koje vrste, muzički snimak ili čak kućni prostor, mikrofon će se snaći bolje nego  da ste koristili filtere, efekte i slične stvari.


Super COOL stvar je upravo je MUTE dugme koje se nalazi fizički na mikrofonu, pa ako niste sigurni šta ćete reći u određenom trenutku ili želite da napravite pauzu, jednostavnom klikom na mute dugme na mikrofonu zvuk će biti u potpunosti utišan.


SM950 nije samo samostalni mikrofon - to je čitav set korisnih dodataka i sve to na vaše zadovoljstvo! U paketu dobijete pored mikrofona vrlo korisnu opremu.
 
Dakle tu je MIKROFON


SM950 je vrhunski mikrofon opremljen poznatim Cmedia USB čipsetom i velikim membranama. Koristi obrazac kardioidne kolekcije koji hvale gotovo svi koji rade sa svojim glasom, bio to streamer, vlogger ili muzičar. Šta je tu sjajno? Usmereno slušanje pruža izvrsnu zvučnu izolaciju neželjenih pozadinskih zvukova i povratne informacije o zvuku. Takođe vam omogućava da postignete topli, radio zvuk vašeg glasa.


SHOCK MOUNT


 
Ako slučajno STVARNO živite igru ili ako se samo čini da se vašoj mački sviđa vaš sto više od vas i stvari ponekad počnu da se tresu, šok-nosač stupa na snagu! Ovaj dodatak će eliminisati vibracije izazvane kucanjem na tastaturi ili tapkanjem na radnoj površini. Vaša publika više neće ogluveti! Na vrhu SM950 naći ćete dugme za isključivanje zvuka koje je lako dostupno i pomoći će vam da trenutno utišate mikrofon bez ometanja igre ili razgovora. Znaćete kada i šta možete da kažete dok i dugme i uređaj daju jasnu naznaku statusa. Svietli plavom bojom dok mikrofon radi i crvenom kad trenutno ne snima

POP FILTER


 
Jeste li znali da kada se uzbudimo, naš govor postaje plozičniji nego obično? Tako kratki naleti vazduha (i ponekad male količine pljuvačke) koji struje direktno prema mikrofonu mogu zvučati preterano i zaista neprijatno za slušaoca, ali ako postavite pop filter ispred SM950, problem je nestao!

Budući da ste jedan od najvidljivijih elemenata vašeg setupa, svakako želite da vaš mikrofon izgleda dobro. Ovaj mikrofon je napravljen kao čvrsto telo u elegantnoj formi. Kućište SM950 je u potpunosti napravljeno od metala, što ga čini izuzetno otpornim na oštećenja i dugotrajnu upotrebu. Unutrašnje komponente kao što su membrana i elektronika takođe su zaštićene krutom metalnom mrežom i metalnom armaturom. Atraktivan i profesionalan izgled mikrofona ulepšaće vaš radni prostor  i privućiće gledaoce vašeg strimovanja ili YouTube materijala. 


RUKA kroz koju je provučen USB kabal 


SM950 vam pruža visoku kompatibilnost sa aplikacijama kao što su usluge trenutnih poruka, platforme za igre i napredne radne stanice za digitalnu obradu zvuka. Nije potreban dodatni softver, nema petljanja sa podešavanjima ili ekvilajzerima. Samo se povežite i započnite snimanje

STEGA za RUKU.


 
Sa svojim smernim karakteristikama i kompletom dodatne opreme, SM950 je pravi svestrani! Bez obzira da li ste streamer, YouTuber, vlogger ili muzičar, nesumnjivo ćete ceniti savršeno jasne snimke bez buke. To je win-win, jer će to ceniti i vaša publika! 


Sam mikrofon je stigao u vrlo lepom pakovanju koje može biti prigoadno za poklon. Ono što je lično mene oduševilo kod ovog mikrofona, je što sam zvuk snimanje bez dodavanja bilo kakvih efekata daje taj radijski studio glas samog spikera. 


Shok MOUNT koji ide uz SM950 je iznenađujuće kvalitetan, što ne mogu baš reći za držač odnosno ruku koja je klasičnog kvaliteta ne baš tako stabilna ali za ovu cenu i više nego dobra. Vratio bih se samo ponovo na Shok MOUNT koji kod ovog mikrofona deluje na oko poput pravih profesionalnig, a i sam kvalitet je odličan, mikrofon ne mrda, kako ste ga stavili tako ostaje.


Možda neka mana kod ovog seta je ruka kroz koju prolazi USB kabl bez mogućnosti da se izvadi pa u slučaju da iz bilo kog razloga morate da promenite kabl to nećete moći jer su krajevi zadebljani pa je izvlačenje ili uvlačenje novog kabla nemoguće. Ali svkakako to i nije toliko proble jer kabl svkako možete staviti van držača samo što će vam stari kabl iz držača nepotrebno visiti.


Mikrofon najbolji zvuk daje kada direktno govoritu o njega sa udaljenosti od nekih tridesetak centimetara do pola metra. Ali i sa udaljenosti od metar zvuk je sasvim korektan, što sam lično i testirao.

 
 

Za koga je ovaj mikrofon


Na samom mikrofonu piše da je strimerski, ali mikrofon kao mikrofon može biti i pevački jer daje sasvim solidan zvuk, može se koirstiti i za snimanje zvuka sa muzičkih instrumenata, ali lično ja mislim da je odličan za YouTubere, strimere, radio voditelje jer upravo ovaj mikrofon bez bilo kakvih efekata, mixeta i sličnih stvari daje studijski zvuk glasu. Pa je zato idealan za naratore, ili komentatore sadržaja.


Zaključak je taj da po vrlo povoljnoj ceni dobijete kvalitetan mikrofon, lepog izgleda sa full opremom koja vam je potrebna i za neku vrstu profesionalnog snimanja zvuka.