YouTube alati i saveti

TRI najbolja programa za STRIMOVANJE na YOUTUBE, TWITCH i ostalim platformama!

Dugo ste tražili od mene da Vam otkrijem preko kog programa radim uživo streaminge i kako ih podešavam, u ovom članku vam otkrivam koji su najbolji programi za stemovanje.

IT Svet, Aplikacije, YouTube alati i saveti | YouTube svet | Piše: Nenad Mijatović 22.11.2018

Pre svega jedan od najboljih programa za streamovanje je svakako STREAMLABS OBS, najbolji je iz prostog razloga što je baš prilagođen za strimere, ovaj program je najbolji za streaminge preko YouTube-a i Twtcha, ali ga je moguće koristiti i preko drugih platformi preko rtp linka.

Za nijansu bolji program je možda XSplit Broadcaster, koji je univerzalni profesionalni streaming program, ali s'obzirom da nije besplatan ispada iz konkurencije najboljeg programa.

 

 

Koja je razlika između OBS i STREAMLABS OBS-a?

OBS je pre svega open source program za stremovanje i generalno je potpuno isti kao streamlabs, sobzirom da ne sadrži mnoge ''dodatne widgete'' OBS je idealan za snimanje ekrana kao i za streamovanje preko slabijih računara. Ako se odlučite za OBS, nećete pogrešiti. Moja preporuka je da OBS koristite za SNIMANJE ekrana/gameplay-a ili ako imate slabiji računar takođe ga koristite za strimovanje, jer ne opterećuje puno računar zato je i idealan za slabije računare.

 

STREAMLABS OBS je nastao upravo od klasičnog OBS programa ali pošto je OBS open source program ,  STREAMLABS OBS je nadograđena i poboljšana verzija OBS-a. Generalno sve što možete preko OBS-a možete i preko STREAMLABS OBS-a, samo što je STREAMLABS OBS baš, baš prilagođen potrebama youtube i twitch strimerima, jednostavniji za podešavanje i ima dodatnih opcija koje su odlične upravo za youtube i twitch strimere.

 

Koji je najbolji program za streamovanje?

1. Svakako da na prvom mestu stavljam STREAMLABS OBS koji je zaista najbolji besplatni program za streamovanje.

2. Na drugom mestu je XSplit BroadcasterXSplit Gamecaster koji nije besplatan.

3. Na trećem mestu je OBS (Open Broadcaster Software) koji je podjednako dobar i koji preporučujem da koristite ako imate slabiji računar ali osim za streamovanje, takođe možete koristiti i za snimanje ekrana, gameplay-a itd... Jer ne opterećuje puno računar.

 

Linkovi za preuzimanje:⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.
avatar
  • 0
Streamlabs nema bolji! .... odličan članak

  • 22.11.2018