Vesti o Youtuberima

Mmedia Mreža YOUTUBE KANAL je UKRADEN!

Posle niza spekulacija o tome šta se dogodilo sa Mmedia Mrežom, da li je kanal hakovan ili šta se dogodilo, evo tačne informacije šta se tačno dogodilo i na koji način je Mmedia Mreža YouTube kanal ukraden.

Vesti sa Mmedia Mreže, Vesti o Youtuberima | 13.04.2019

Piše Nenad M

Sve se dogodilo 4/APR/2019. Jedan od najgorih dana u mom životu, kada sam Vas obavestio o tome na storiju preko instagrama svi su mislili da je prvoaprilska šala, ali čak nije ni bio PRVI APRIL, pa su većina mislili da sam objavio sa zakašnjenjem, međutim šta se zapravo dogodilo.

Moram odmah na početku da razjasnim ja nisam hakovan, već skamovan evo kako je bilo: Pošto moj youtube nalog je BREND NALOG, a ne običan YOUTUBE NALOG. Kao što verovatno znate google plus je uveliko isključen, a BREND nalog je povezan sa google plus fan stranicama. Hteo sam da svoj BREND YOUTUBE NALOG prebacim da bude običan YOUTUBE NALOG, tako da kada se google plus skroz ugasi da nemam problema.


Otišao sam po netu da tražim neko uputstvo kako to da uradim, jer ranije to nije moglo, ali sada sam predpostavljao da može jer se ipak google plus gasi. I tako tražeći naleteo na neki jutjuberski forum koji se bavi jutjuberima pomažu jedni drugima u problemima itd. Pa sam na tom forumu postavio pitanje da li postoji mogućnost da se BREND YOUTUBE NALOG prebaci u OBIČAN YOUTUBE NALOG. 

 

Ubrzo mi se javio neki lik koji je navodno hteo da mi pomogne da to uradim pa sam ga ja pitao da se čujemo preko fb-a zbog lakše komunikacije, međutim on je inisistirao na whatapp aplikaciji na šta sam ja i pristao. Pričali smo na whatapp-u i on je insistirao na tome da mu ja dokažem da je moj kanal otvoren kao brend kako on ne bi gubio vreme da mi pokaže kako da prebacim da bude običan ako,  nije BREND, ja sam mu naravno rekao da vrlo dobro znam da je nalog BREND i da nema potrebe da mu dokazujem, međutim on je i dalje insistirao da mu dam dokaz da je BREND. 


I tako, kako bih mu dokazao ja sam slikao jedan deo kada se udje u google podešavanja u tom delu se vidi MOJE PRAVO ime i prezime  i moja slika kao i  kanal koji je u mom vlasništvu MMEDIA MREŽA, generalno on sa tim informacijama ne može ništa da meni naškodi ne vidi se šifra i slično već samo to. Pošto moj google nalog je pod mojim imenom dakle ime mog google naloga je različito od imena mog kanala, tako da je on video moje pravo ime i prezime i moju sliku sa google naloga što opet kažem ne može da mi škodi medjutim...

 

Pozdrav ljudi, Mmedia Mreža YouTube kanal je UKRADEN od strane nekog lika iz Avganistana ili Pakistana. Vec sam sve...

Posted by Mmedia Mreža on Четвртак, 04. април 2019....Kasnije da mu ja ne bih sad kucao gomilu poruka preko whatapp-a zamolio sam ga da pređemo na skype da bih mogao da pričam sa njim a ne da se kuckam, on je nekako pristao na to čuli smo se na skajpu i on me je postavljao neka nebulozna pitanja i rekao mi je da bih ja uradio to što hoću dakle da svoj BREND YOUTUBE NALOG prebacim u OBIČAN YOUTUBE NALOG moram da prebacim vlasništvo kanala na moj google nalog ponovo i na taj način izgubiće se BREND i kanal će postati OBIČAN... 


...Međutim šta se dogodilo dok smo mi to pričali on je na onom screenshotu video moje pravo ime i prezime i moju sliku, pa je napravio LAŽNI nalog sa mojim imenom i prezimenom i mojom slikom i šta se događa kada sam prebacivao vlasništvo svog kanala na moje ime ja sam zapravo prebacio njemu, jer sam mislio da sam to ja. Jer je lik napravio potpuno isti nalog sa mojim imenom i prezimenom i mojom slikom i poslao mi zahtev za vlasništvo i onda kada sam ja prebacivao ja sam mislio da prebacujem kanal sam sebi, ali zapravo prebacio sam njemu i na taj način me je scamovao i totalno prevario. Nažlost greska googla je ta što kada vam pošalje neko zahtev za prebacivanje kanala vi vidite samo ime i prezime i sliku, dok se E MAIL upošte ne prikazuje, da sam ja video mejl znao bih da ne prebacujem sebi tako da me je lik na taj način skamovao.

Kako se to prebacilo istog trenutka je prekinuo vezu na skajpu, blokirao me i na skajpu i na whatappu i nikako više nisam mogoa stupiti u kontakt sa njim. Kada se to dogodilo nisam naravno odmah skontao šta se dogodilo , čim je on prekinuo vezu znao sam da me je nešto zajebo ali tek kasnije kada sam refrešovao stranicu ušao na svoj google nalog video sam da tamo uopšte nema mog youtube kanala. Odmah sam kontaktirao google, i rekli su da će pokrenuti istragu i da će istražiti šta se dogodilo.


Ujutru mi je stigao mejl od youtube-a gde su mi postavili određena pitanja na koja sam ja odmah odgovorio, kasnije mi su mi poslali da je istraga pokrenuta i da će me uskoro obavestiti kako sve napreduje, posle dva dana su mi poslali da odradim neku vrstu potvrde naloga, što sam uradio.


 

Ja sam im naravno screnshotovao da mi sam uspešno to uradio što su tražili nakon toga su mi ponovo poslali da nastavljaju istragu i da će me obavestiti o daljim koracima. 9/4/2019 sam im poslao mejl u kome sam ih zamolio da ubrzaju istagu tada je taj lik koji mi je ukrao kanal objavio prvi neki kineski video i obrasio većinu mojih klipova pa sam u tom mejlu napomenuo sve to. Sutra su mi odmah odgovorili da razumeju na zabrinutosti ali da za sada još vrše monitoring kanala pa će me obavestiti o daljim koracima. Tako da ostaje samo da čekam.

Ako bude novih informacija obavestiću Vas na mom INSTAGRAM profilu @MmediaMreza i na fan strani Mmedia Mreža na facebooku.