Vesti sa Mmedia Mreže

Vratio sam FACEBOOK nalog nakon hakovanja, ali sada sam dužan META kompaniji preko 3000 EVRA

Nakon šest meseci od hakovanja mog instagram i facebook naloga. Facebook mi je vraćen ali onda me je dočekao novi šok sa dugovanjem od preko 3000 evra kompaniji META! 

Vesti sa Mmedia Mreže | Mmedia Mreža | 28.03.2023

Sve je počelo 22. SEPTEMBRA 2022. godine kada mi je stigao mejl da neko pokušava da uđe na moj nalog a ubrzo nakon toga praktično u sekundi i mejl da mi je promenjena štifa odmah potom i da mi je suspendovan nalog.


Moj nalog bio je hakovan preko API tehnologije. Praktično nisu imali fizički pristup mom nalogu ali su imali mogućnost promene određenih delova naloga kao napr. postavljanje objava na mom feed-u menjanje profilne slike kao i analitičke podatke. 
 


Sve to je bilo blisko povezano sa ISIS organizacijom koje opet nije imala direktne veze sa mojim nalogom već su fanatici kačili zabranjene stvari koje su uzrokovale suspenziju. A pošto je moj facebook nalog bio povezan sa instagramom suspenzija je uticala da mi i instagram nalog bude suspendovan kao i svi nalozi povezani sa mojim profilom. Pogledajte video iznad za detalje.

Nakon toga pokušavao sam mesecima da povratim pristup svom nalogu ali totalno bezuspešno pa sam tako početkom 2023. godine odustao i pomirio sa sa činjenicom da naloge više ne mogu vratiti.


Međutim došlo je do preokreta šest meseci nakon toga tačnije 22. MARTA kada sam pokušao da se ponovo ulogujem na svoj hakovani facebook posle ponovnog i ponovnog slanja dokumentacije nekako sam uspeo ući na nalog. Više o tome pogledajte ovde:
 


A onda je usledio novi šok u pokušaju da saznam kako je došlo do hakovanja i šta je uzrokovalo da moj nalog bude suspendovan usleđuje šokantno otkriće gde otkrivam da je kroz moj nalog prošlo preko 3000 EVRA i da ostaje deo duga koji moram da platim facebooku. Dug koji nisam ja napravio. Više o tome u klipu iznad.


Međutim pravi uzrok suspenzije moj naloga su slike koje su bile zakačene na mom profilu koje opet kažem nisam ja zakačio, slike koje su uzrokovale suspenziju naloga vam ostavljam u nastavku ovog teksta.

 


Kao što možete videti sa snimka dosta nekih objava je postavljeno tog 22. SEPTEMBRA koje su uzrokovale suspenziju neke od objava su vidljive dok neke nisu. 

⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.