Top Liste - svega i svačega

Ovo je 10 najgorih mesta na internetu

Na internetu, kao i u životu, postoje dobre i loše stvari. Uvek je pitanje koliko duboko ste voljni da zađete i šta zapravo tražite, jer - ko traži taj i nađe!

Top Liste - svega i svačega | Zabava - Teme | 28.07.2017

Na internetu, kao i u životu, postoje dobre i loše stvari. Uvek je pitanje koliko duboko ste voljni da zađete i šta zapravo tražite, jer - ko traži taj i nađe!

Ovo je 10 najgorih mesta na internetu…
 

10. Gejming sajtovi
Prvo, pa odmah iznenađenje! Ali nemojte biti iznenađeni, jer čak 6.5 odsto svih virusa i malvera na svetu potiče sa ili se širilo preko gejming sajtova.

9. Twitter
Mikro-blog i jedan od najpopularnijih društvenih sajtova je istovremeno i jedan od omiljenih, koji sajber kriminalci koriste za krađu poverljivih informacija, lozinki i bankovnih podataka. Hakeri Twitter naloge i njegove ranjivosti koriste kako bi došli do drugih naloga korisnika.

8. Sajtovi sa lažnim vestima
To što sajtovi na kojima se lažne vesti plasiraju postoje nije toliko veliki problem, koliko što je njihov uticaj i moć nad sajtovima koji imaju proverene vesti sve veći. Uticaj sajtova sa lažnim vestima možda je odigrao ključnu ulogu u izboru Donalda Trampa za američkog predsednika, ali to je samo deo mreže obmana, koje ovi sajtovi pletu, a koja je sve opasnija…

7. Torent sajtovi
Iako ih koriste milioni ljudi, ovi sajtovi su „rasadnik“ malvera i udica za naivne korisnike koji ne proveravaju ono šta skidaju, posebno kad su u pitanju fajlovi. Torent sajtove u Srbiji koristi, prema našoj anketi, više od 90 odsto korisnika!

6. Sajtovi o zdravlju
Nemojte tražiti bilo kakve savete na sajtovima koje se paušalno bave zdravljem. Dijagnozu, tretman i pregled trebalo bi da uvek obavi stručno lice - lekar - a ne tamo neka grupa na forumu ili slično… Da se informišete na brzinu - da, ali da ih svatite ozbiljnije od toga - ne.

5. Opasni rezultati pretrage
Ovde ste prepušteni sami sebi, jer neki razultati pretrage su opasniji od drugih. Recimo, ako tražite ScreenSvaer ili Kameron Dijaz u velikoj ste mogućnosti da „zapatite“ kompjuterskineki virus ili malver. Rezultati svih poznatih sajtova za pretraživanje zaraženi su zlonamernim rezultatima pretrage i samo Google, recimo troši milione dolara godišnje za istraživanja iz ove oblasti i zbog rešenja kako da iskoreni ovu pojavu.

4. Porno sajtovi
Jednostavno - magnet su za korisnike, pa su samim tim i magnet za prevarante koji žele preko sumnjiviih, malverom zaraženih reklama da iskoriste tako visoku posećenost, posebno naive korisnike, kojih uvek ima.

3. ASK.fm
S obzirom na to da je sajt vrlo posećen među populacijom koja nije punoletna i za čije korišćenje nije potrebno upisati pravo ime i podatke, otvoren je za sajber nasilje i predatore, koje niko nije u stanju efektno da kontroliše. Ne postoji mogućnost da se nalog učini privatnim, takođe. Poznato je makar 10 slučajeva teškog sajber nasilja sprovedenog na ovom sajtu, a najmlađa žrtva imala je samo 12 godina.

2. Facebook
Nažalost, Facebook je još uvek nemoćan pred sajber nasiljem, maltretiranjem uživo ili zlostavljanja dece. Sve veća pretnja je Facebook Live, koji se koristi za emitovanje nasilja uživo, čak i samoubistava. Takođe, Facebook je sve češće alat za mamljenje dece i mladih u mrežu pedofilije i trgovine ljudima, koje niko ne može da zaustavi zbog velike brzine kojom Facebook raste!

1 Dark web
Sve ono najgore od interneta nalazi se na mračnom vebu i na samo nekoliko klikova je od vas ili vašeg deteta! O čemu se radi rekli smo vam OVDE i OVDE, a vi vodite računa da nikad ne dođete tamo ili neko vaš…

 Izvor: http://mondo.rs |
⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.
Bili007
Dark Web
 • 11.09.2017

  Kukuruzna Trešnja otkrio ko je KLOVN UBICA!

  Vlada Vukomanović poznatiji kao Kukuruzna Trešanja, na svom kanalu uglavnom je snimao izazove, ali od pre nešto više od godinu dana započeo je serijal sa takozvanim Klovnom Ubicom....

  Nova uživo emisija: Veče sa Nenadom M

  Emisija će biti kolažnog tipa, a ovaj projekat će biti strimovan svake nedelje putem Mmedia Mreža jutjub kanala od 21h svake nedelje. Svrha emisije će biti fokusirana isključivo na fanove Mmedia Mreža YouTube kanala pa će glavni fokus emisije biti bačen upravno na interakciju sa fanovima....

  Facebook pomaže pri traženju posla

  Poslovni listinzi preko Facebook-a su bili dostupni u SAD, kao i u Kanadi već duže vreme, ali kako čelnici kompanije nalažu, uskoro se oni mogu očekivati u preko 40 zemalja, počevši u narednih par nedelja....

  Vaše jezive slike koje prati jeziva priča - Uputstvo i uslovi za slanje

  Ovo je serijal u kome nam šaljete jezive fotografije sa objasnjenjem i Vašim razmišljanjem ono što vi mislite da se na tim fotografijala dogodilo. Da li ćete biti duhoviti ili potpuno jezivi u opisivanju slike koju nam šaljete to je na Vama....

  Vaše jezive slike koje prati jeziva priča

  Vaše jezive slike koje prati jeziva priča je novi serijal Mmedia Mreža jutjub kanala, jer ste vi to tražili. Ovo je serijal u kome će gledaoci kanala slati jezive fotografije koje su pronašli negde na internetu ili sami slikali i uz fotografiju ukratko opisati šta se na toj slici dogodilo ili šta on...