Misterije

SCP FONDACIJA - Jeziva, tajna organizacija koja krije mračne tajne

SCP je vrlo čudna fondacija koja postoji širom sveta, pa cak i u SRBIJI, fondacija je toliko misteriozna da konkretne infromacije i lokacije njihovih tajnih skrovista ne mozete ili je vrlo tesko naci.

Misterije, Creepypasta, Hronika i Bizarno | Misteriozne teme | 24.05.2019


Na njihovom oficijalnom sajtu možete procitati vrlo cudne stvari o fondaciji ali sustina je ista, ova fondacija cak i na wikipediji prise slicno.


SCP fondacija je fikcionalna organizacija koja se bavi proucavanjem raznih bica, lokacija i objekata  koji su protiv prirode. Sve što je organizacija pronašla, vodi se pod imenom SCP.  Organizacija je bazirana na hororo,a, naucnoj fantastici i urbanim legendama.  


Navodno ova fondacija ima sirom sveta takozvane kontejnere cija lokacija je u strogoj tajnosti u kontejnerima odnosno tim prostorijama se nalaze bica koja nisu skladu sa prirodom,  u bukvalnom smislu cuvaju cudovista koja su pronasli i zatvorili a zatim u tom posebno opremljenim prostorijama sa viskom stopom bezbednosti i u tajnosti proucavaju ta bica koja nisu u skladu sa prirodom.


U okviru fiktivnog okruženja vebsajta, SCP fondacija je tajna organizacija kojoj vlade širom sveta veruje se da sadrže i proucavaju anomalne pojedince, entitete, lokacije, objekte i fenomene koji deluju van granica  prirodnog zakona (nazivaju se “SCP objekti”, ili kolokvijalno kao “SCPs” ili “skips”). Ako se ne ostave,  predmeti bi predstavljali direktnu prijetnju ljudskom životu i percepciji covjecanstva o stvarnosti i normalnosti.  Postojanje SCP-a je nije poznato javnosti kako bi se sprecila masovna panika i omogucilo ljudskoj 
civilizaciji da funkcioniše normalno.


Kada je SCP otkriven, SCP Fondacija rasporeduje agente ili da  pokupi i prenese SCP u jednu od Stanica, ili da ih zadrži na lokaciji otkrivanja ako prevoz nije moguc.  Kada su SCP-ovi sadržani, proucavaju ih naucnici Fondacije. Testirani subjekti koje je stekla Fondacija  (koji se naziva D-klasa) koriste se za interakciju sa opasnim SCP-ovima zbog opasnosti koju predstavljaju  ti SCP-ovi i potrošnosti D klase. Fondacija SCP održava dokumentaciju za sve SCP u njegovom pritvoru,  koja može ukljuciti ili povezati srodne izvještaje i datoteke. Ovi dokumenti opisuju SCPs i  sadrže uputstva za njihovo bezbedno cuvanje.