Vesti o Youtuberima

Prema SOCIAL BLADE-u Mmedia Mreža je najuticaniji kanal u SRBIJI odmah ispod IDJ VIDEOS-a!

Social Blade je statistički sajt koji vam omogućava da pratite statistiku yoututubera i influencera na društvenim platformama, Među kojima su platforme društvenih mreža, uključujući YouTube, Tvitch i Instagram.

YouTube Vesti, Vesti o Youtuberima | YouTube svet | 16.07.2019

Pored klaične statistike koja prikazuje rast ili pad influencera, tu je i rangiranje prema državama i raznim kategorijama, ono što mnogi ne znaju jeste da social blade svakom influeceru doje određen SB rank na osnovu kvaliteta njihove društvene platofrme.

Kada je kreiran Social Blade, prvo smo su rangirali na osnovu broja pretplatnika i broja pregleda, ali je brzo postalo jasno da to nije precizan  pokazatelj. Neko bi mogao da ima pretplatnike bez ikakvih stvarnih pogleda. Sistem rangiranja SB ima za cilj da meri uticaj kanala na osnovu raznih metrika, uključujući prosječan broj prikaza i količinu vidžeta "drugih kanala" navedenih.

Pa tako kani sa ocenom A +, A ili A- SB, se smatraju najuticajnim kanalima na YouTube-u. Mmedia Mreža YouTube kanal se u SRBIJI rangira na drugom mestu kao najuticajini kanal sa OCENOM A- dok je na prvom mestu IDJ TV kanal. Na trećem mestu je  Life Hacks & Experiments, na četvrtom  Grand Production itd... 
 
Takođe vrlo zanimljiva činjenica je ta da u BOSNI I HERCEGOVINI najuticajniji kanal na prvom mestu je kolega  Naš Svijet Tv , zatim na drugom Vanimy sa ocenama A, dok je na trećem sa ocenom B znatno manje uticajniji kanal Zaga & Filip .