Tiktokeri

"Ubila bih se zbog Uki Q" rekla je devojčica a onda... (FOTO/VIDEO)

"BUKVALNO BIH SE UBILA ZA TEBE" Kunu se u ''UKIZAM'' do smrti i pale PRAVOSLAVNE IKONE

Hronika, Tiktokeri | YouTube svet | 04.06.2021

Ona je 2000. godište, a na TikToku je prati milion fanova i oni su izmislili nešto što nazivaju novom verom – ukizmom. Veruju u Uki Q, na svojim profilima snimaju kako joj se mole, stavljaju sveće oko njene slike, prekrivaju se ćebadima i peškirima, pale ikone. Ti fanovi su mahom deca od sedam do 13 godina.


Sadržaj koji Una postavlja na TikTok je kako je i sama rekla u jednom intervjuu “kao kineski butik”.
 - Možeš da staviš sve što ti padne na pamet. U neku ruku koliko god da je prozivali to je jako kreativna aplikacija. Ljudi se prikazuju onakvi kakvi jesu, ako to žele naravno. Toliko ima isfoliranih ljudi. Na TikToku vidiš osobu kakva jeste i sadržaj može da se crpi iz svega. Nikad nemam unapred isplanirano, samo upalim onu kameru i krenem - objasnila je ona.

 

Njeni videi variraju od onih u kojim menja frizuru, preko onih u kojima navodno peva, pleše, pozira.
 

Onda je vremenom nastao pojam “ukizam”, a njeni maloletni pratioci – vanzemuljci su počeli da joj se "klanjanju" i posmatraju je kao boginju. Una je objasnila kako je to počelo.

 

- Za mene misle da sam u sekti. Izbio je skandal zato što sam ja otišla da se slikam na groblju, pa je nastala fama kao da sam se ja valjala i skakala po tuđim grobovima. Nama je u suštini bila potreba samo kamena pozadina i bili smo u blizini i rekli smo ‘ajde’. Zadržali smo se celih pet minuta, ali tu je ispao haos - rekla je.

 

Društvo u kom živimo nije donelo nikakav presedan. Svaki period u istoriji je imao svoje poremećene sisteme vrednosti. To kako ćemo sa njima izaći na kraj dosta zavisi od nas samih. Problem nije u Uni. Nije ni u deci.

 - Pokušavaju standardnim vaspitnim merama da otkriju uzroke, utiču na prag tolerancije, smanje intenzitet reakcije. Razgovaraju sa detetom, nagrađuju ponašanje koje žele da se zadrži. Ukoliko ne umeju sami – traže pomoć psihologa. Dete u procesu terapije uči socijalno poželjne modele ponašanja - zaključuje ona.

 

Gde su vam deca, šta rade? Kad ste ih poslednji put pitali kako su, ko im se sviđa, jeste li dovoljno hrabri da zavirite u njihov svet i da se pozabavite problemom? Ne uz batine naravno, one su samo odraz vaše bespomoćnosti.

 

- Često roditelji danas kažu da im decu vaspitavaju internet, jutjuberi i influenseri – i ovde se radi o disfunkcionalnoj porodici, decu moraju vaspitavati roditelji - rekla je Ana Mirković psihološkinja i direktorka Instituta za digitalne komunikacije.Izvor: srbijadanas.com | Foto: Foto: Instagram / uki_q

    UkiQ skinula kožu svojoj zmiji, a onda od nje uradila nokte!

    Uki Q za kućne ljubimce ima dve zmije, a jedna od njih presvukla je nedavno kožu koju je tiktokerka odlučila da stavi na nokte i čitav proces podeli sa svojim pratiocima....

    Ukizam

    Ukizam je nepriznata vera u koju pretežno veruju deca, tačnije veruju u Unu Kablar poznatu Tiktokerku. Za ovu veru se sumnja da je znatno proširena na BALKANSKOM područuji ali i šire....