Tiktokeri

Ukizam

Ukizam je nepriznata vera u koju pretežno veruju deca, tačnije veruju u Unu Kablar poznatu Tiktokerku. Za ovu veru se sumnja da je znatno proširena na BALKANSKOM područuji ali i šire.

Legende mitovi, Tiktokeri | YouTube svet | 20.02.2021

UkiQ jezivo i pomalo čudno stvorenje je TikTokerka čije je pravo ime UNA KABLAR. Iza nje stoji ogromna armija fanova najviše sa BALKANSKOG prostora koji su od ove tiktokerke napravili pravi kult pod imenom UKIZAM.

Ukizam je nepriznata vera u koju pretežno veruju deca uzrata ispod petnaest godina, ali nije isključeno da i stariji isto tako veruju i mole se UKIZMU. 


Ovo je jedinistvneni prizor svuda u svetu gde zahvaljući jednoj tiktokeri deca počinju da stvaraju sliku o lažnim bogovorima. Ovim primerom možemo videti koliko INFLUENSERI imaju snažan uticaj na mlađu populaciju.


Una odnosno Uki Q je 2000. godiste, a po njenom izgledu, stilu života i načinu oblačenja kao i uglavnom mračnim stavovima, privlači dosta pažnje kod dece. Pa samim tim su deca krenula da kače njene slike i postere po sobi i da se mole i klanjaju kao što se u odrešenim kultovima vernici mole njihovom glasniku.