Gaming

Subnautica – Horor preživljavanje u jezivom svetu morskih dubina

U pitanju je istraživačko-preživljavačka avantura u duhu survival igara, ali sa svojim originalnim šmekom, zbog čega je i privukla toliku pažnju publike.

Gaming | IT SVET | 12.05.2019

Subnautica je jedna od igara koju mnogi sa velikim očekivanjima dočekuju na početku ove godine. Nakon dugog perioda u Early Access  fazi, sada je konačno tu.

 

Radnja igre se dešava u 22. veku, kada su ljudi već uveliko krenuli da kolonizuju druge planete. Vi kao igrač ste u ulozi jedinog preživelog sa svemirske letelice “Aurora”, koja se srušila na nepoznatoj vodenoj planeti prepunoj života u obliku raznorazne flore i faune. Vaša uloga tu je da preživite i istražite planetu, prateći usput priču same igre.

 

U tradicionalnom duhu survival igara, sakupljaćete raznolike resurse, praviti i koristiti alate i oruđa, organizovati i širiti svoju bazu, i boriti se sa neprijateljskim okruženjem, a sve u cilju vašeg preživljavanja. Tokom istraživanja upoznaćete bogat podvodni svet ove planete, koji će više biti neprijateljski nego prijateljski, i usput otkrivati detalje glavne priče.

 

Ukoliko ste ljubitelj istraživanja nepoznatih dubina, ovo je prava igra za vas. Iako sama po sebi igra nije horor, nepoznate okeanske dubine donose sa sobom i razne užase, tako da i jezivih scena neće manjkati, budite upozoreni. Poseban oblik užasa je igrati ovu igru sa VR setom, kao što je HTC Vive, jer igra podržava i virtuelno igranje.
 

Povodom zvaničnog izlaska igre, studio Unknown Worlds, kreatori Subnautice, je izbacio i ovaj sjajni trejler koji nas bliže upoznaje sa radnjom same igre.

 ⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.