Svet Misterija

ISTINA o jezivoj MOMO igri i MOMO TRENDU (FOTO, VIDEO) + Download link do igrice

Posle "Plavog kita", opasne igre zbog koje je nekoliko stotina dece u svetu izvršilo samoubistvo, a imala je "fanove" i u Srbiji, pojavila se nova igrica "Momo".

Svet Misterija, Aplikacije, Gaming, Creepypasta, Horor i bizarno, Hronika | Misteriozne teme | 26.08.2018

Posle "Plavog kita", opasne igre zbog koje je nekoliko stotina dece u svetu izvršilo samoubistvo, a imala je "fanove" i u Srbiji, pojavila se nova igrica "Momo".

"Momo" se širi preko popularne aplikacije WhatsApp.

Posledica igranja te igre takođe može da bude i samoubistvo, ukazuju stručnjaci.

Naime, igirca počinje tako što se korisnici izazivaju da kontaktiraju s Momom, likom žene zastrašujućeg, uznemirujućeg izgleda, s veoma krupnim očima, za koju se smatra da je inspirisana horor lutkom japanskog umetnika Midorija Hajašija, koji, inače, nema nikakve veze s igricom.

Mediji prenose da nakon što deca kontaktiraju s Momom, zadaje im se serija ozbiljnih izazova, a ukoliko neki odbiju, sledi kazna, i na telefon počnu da im stižu preteće poruke i zastrašujuće fotografije.

Vise o tome pogledajte u videu ispod:

MOMO odgovara onima koji mu pošalju poruku, i to sa uznemirujućim fotografijama i njihovim ličnim podacima uz pomoć kojih ih ucenjuje. Čak i preti da objavi njihove lične podatke.

Iako zvuči kao moderna urbana legenda, vlasti Meksika upozorile su svoje građane da mu nikako ne šalju poruku.

Iako postoji mnogo ljudi koji ne veruju u njegovo postojanje, postoje i oni kojima ne pada na pamet da mu puste poruku.

Prema pojedinim medijima, posebno indijskim, gde je tzv. MOMO izazov sad najaktuelnija tema, tako nešto nikad i nije postojalo, a navodni WhatsApp MOMO profili iz Meksika, Japana i Perua su ekspresno ugašeni, odmah nakon što su počeli izveštaji medija o horor izazovu.

Opštu zbrku izazvala je, izgleda horor igra MOMO, koja se besplatno može preuzeti sa interneta za PC (ima oko 500 MB, LINK ZA PREUZIMANJE IGRE), koja je poslednjih nedelja hit među popularni YouTube-rima.

 ⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.