Zanimljivosti

Poništen prijemni ispit?

Prijemni ispit za male maturante će biti poništen ili...

Zanimljivosti | Zabava - Teme | 18.06.2019

Prijemni ispit koji se svake godine polaže kako bi učenici dobili što više bodova i upisali što bolju školu koju žele je ove godine odložen ili će čak možda biti poništen zbog incidenta koji se desio u jednoj školskoj ustanovi.


Naime, zaduženi direktor/ka koji je trebao testove da odnese u svoju školu je iste izvadio iz kese i prodao ih je, trenutno se ne zna o kome se tačno radi ali policija vodi istragu. Kaže da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je "zatajilo" negde na terenu, zbog čega će biti test iz matematike pomeren za četvrtak.


Takođe ministar prosvete najavljuje kako je ovo poslednja godina rizika oko krade kradje testova te će svake sledeće godine sve to biti digitalizovano.


Test iz matematike je u četvrtak, a u sredu se polaže kombinovani ispit.
Ministarstvo prosvete sumnja kako je i kombinovani ispit "provaljen" tako da će se i to izvideti i odlučiti hoće se računati bodovi samo iz školskog uspeha ili i sa prijemnim.

 


⚠️  Mmedia Mreža magazinski deo je otvorenog tipa i svako ko želi može objaviti članak ili vest. Članci u kojima nije naveden autor objave, mmedia mreža ne može snositi odgovornost za objavljeni sadržaj. U slučaju da naiđete na sadržaj koji iz bilo kog razloga smatrate neprikladnim molimo Vas da nam ga prijavite putem forme na ovom linku.