Zanimljivosti

Upoznajte mladog i talentovanog momka

Juraj Vivana, mladi talentovani momak, koji pored toga što svira više muzičkih istrumenata, peva i pravi necerovatne muzičke obrade.

YouTube Vesti, Zanimljivosti | Zabava - Teme | 25.12.2017

Juraj Vivana, mladi talentovani momak, koji pored toga što svira više muzičkih istrumenata, peva i pravi necerovatne muzičke obrade.

Sa muzikom je krenuo da se bavi kada je pošao u osnovnu muzički školu, krenuo je svirati klavir ali mu se nikada nije svidela klasična muzika. Za sebe takođe kaže:

,,Nekako me nikad nije baš privlačila klasična pijanistička karijera ili nešto, a i ne volim baš puno vježbat te klasične stvari na klaviru (umjesto da vježbam što mi je zadano, ja uvijek neke ovak pjesme sviruckam šta mi paše u tom momentu haha). A onda je došla malo i lošija financijska kriza pošto živim sa samohranom majkom koja je u mirovini, pa se trebalo nešto i zaraditi. E onda sam zbog tog nedavno naučio svirati i gitaru da se mogu pratiti na ulici (jer teško bi klavir vuko sa sobom :D), pa su tu neka laka lova malo zaradi, čisto za moj studij, stanovanje u domu i tako. U međuvremenu su mi mnogi ljudi na ulici rekli da krenem malo ozbiljnije, da se okrenem youtubu i da počnem neke svoje stvari radit, da bi se moožda mogao probit na muzičku scenu. Zato sam ovo ljeto otvorio kanal, i zasad samo obrade snimam, ali uskoro se spremaju i neke moje lične pjesme u studiju pošto obožavam također i stvarati muziku, ne samo reproducirati, ali vidjet ćemo :) ''

Njegov neverovatan sluh za muziku dovodi ljude na suze, poslušajte neke od njegovih izvedbi:

 | Video: Youtube / Juraj Vivana