• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Grimm  
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Urbane legende » Zabranjeni grad-Kina
Zabranjeni grad-Kina
Grimm Offline
62 posta
Reputacija: 2
Pokloni: 3
Datum: Subota, 22.09.2018, 12:56 | Post # 1
Možda ste upoznati s američkim zloglasnim gradovima duhova, ali prekrasan, zabranjeni Zabranjeni grad u Pekingu - koji se sastoji od 980 objekata na 180 hektara - jedan je od najpoznatijih svetskih znamenitosti Kine.

Od 15. veka do početka 20. veka, tamo su živeli kineski carevi i njihove mnogobrojne žene i konkubine, za koje se veruje da danas opsedaju zabranjeni grad. 1421. godine car Yongle naredio je da se ubije 3000 konkubina u njegovom haremu jer je verovao da je jedna od njih otrovala njegovu voljenu konkubinu.

Poštedio je samo par najdražih, ali opet prilikom njegovog sprovoda naredio je da se obesi 16 konkubina sa svilenim omčama oko vrata.

Mnogi posjetitelji zabranjenog grada su svedočili duhu predivne crnokose žene koja beži od vojnika i vrišti te plače i moli za svoj život. Često se čuje i zvuk mačeva koji se bore te vide prikaze mrtvih tela predivnih žena, bazeni krvi i delovi bele svile kako vijori na vetru.

***KONKUBINA je medju burzujima naziv za kurvu/ljubavnicu.U najvise slucajeva su nevencane, a u skrivenim vezama su sa ozenjenim muskarcima.

-Sta vi mislite o ovom gradu da li je istina ovo?
Dodaci: 8624018.jpg (140.8 Kb)
Profil
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Urbane legende » Zabranjeni grad-Kina
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: