• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Grimm  
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Misterije i Legende » Kaši Ašram - SEKTA
Kaši Ašram - SEKTA
Grimm Offline
62 posta
Reputacija: 2
Pokloni: 3
Datum: Ponedeljak, 14.01.2019, 14:02 | Post # 1
Sedamdesetih godina prošlog veka, jedna domaćica iz Njujorka imala je navodno viziju Isusa i dvojice Hindu duhovnih vođa, a potom dala sebi novo ime i osnovala novu religiju.

Njena spiritualna grupa postala je poznata 1990-ih i početkom 2000-ih godina, a proslavila se i među poznatim zvezdama poput Džulije Roberts.

Religija je obećavala ljubaznost i saosećanje, ali bivši članovi su optužili Ma Džaju da se smoproklamovala u božanstvo, opominjući članove "da je guru veći od Boga".

Tokom istrage, desetine sledbenika Ma Džaje su je optužili za psihičko zlostavljanje, kontrolu, kidnapovanje i seksualne napade. To je uključivalo i prebijanje, koje je sprovodila ona lično, a neretko je i naređivala drugima.
Jednog dečaka je, kako su naveli članovi sekte, kaznila tako što je naredila da ga pretuku, a potom mu penis ofarbala u crno i naterala ga da tako paradira među ostalim okupljenim članovima.
Ma Džaja je bila opsednuta decom, što je najverovatnije bilo posledica mekoliko pobačaja, koje je imala u drugom braku. Tako su mnogi njeni sledbenici morali od nje da dobiju dozvolu da imaju decu, a neki su bili prisiljeni da svoje bebe predaju njoj na "obuku". Najmanje 4 majke navela su Ma Džaju ili njenog muža kao biološke roditelje u bebinim krštenicama u periodu od 1978. do 1982.

Najgore međutim, bilo je kada je Ma Džaja naterala svoju 14-godišnju ćerku da se uda za odraslog člana sekte, naredivši joj da ima seks sa njim i potom redovno proveravala da li je ostala u drugom stanju. Iako je Ma Džaja umrla 2012. godine, njeno "učenje" nije tako da Kaši Ašram funkcioniše i dan danas.

-Sta vi mislite o ovjoj sekti? I da li ste vi imali susreta sa nekom od sekti.
Profil
Mmedia Mreža/Portal - Forum » Svet Misterija » Misterije i Legende » Kaši Ašram - SEKTA
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: